Till kött vill man ha sås! Här listar vi några av våra favoriter. Grönpepparsås, rödvinssås, teriyakisås, gräddsås eller en god bearnaisesås.
Här hittar du alla våra
sås-recept.
Sås är det bästa som finns! Japp, så är det. Egentligen borde artikeln heta "kött till sås" men så knasiga kommer vi inte att vara. Däremot kommer vi tipsa er om våra absolut godaste såser till kött.
Här har vi såsernas gammelfarfar. Såsen som aldrig sviker och som gör varenda måltid till en fröjd. Vissa kallar den gräddsås andra brunsås men det spelar egentligen ingen roll. En enkel redning blandas med frysta fondpuckar, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.
En annan sås som förtjänar en shout out i historieböckerna är den lite snobbiga pepparsåsen. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås.
Om du trodde att en rödvinssås behöver kokas i en evighet så trodde du fel! Den här lättlagade rödvinssåsen får härligt smakdjup på bara en halvtimme. Såsen är en fin smaksättare till linser och kyckling, men passar också fint till biff, oxfilé och entrecôte.
Ordet "enkel" är som ljuv musik i våra öron. Den här enkla bearnaisesåsen passar till rött kött, fläsk, kyckling eller grillade grönsaker.
Tycker du att du minsann är för mer än brunsås och rödvinssås så kan du testa en teriyakisås som du får klar på 15 minuter. Japp, 15 minuter!
Gillar du citron ska du testa den här! En härligt tjock och blank citronsmörsås som passar utmärkt till fisk, skaldjur och lamm.