Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill

3
2
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill

Två sorters sill hör julen till! Senapssill med dragonsmak gör du enkelt genom att blanda smetana, hackad dragon och senap. Vänd sedan ner den uppskurna sillen. Till den inlagda sillen skär du grönsakerna och kokar upp med apelsin, ättika och vatten. Låt kallna innan du tillsätter sillbitarna. Låt sillarna dra i kylen, ju längre desto mer smak. Mums!

Skriv ut
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill

Ingredienser

8 portioner

Inlagd sill med apelsin

1/2
morot
1/2
rödlök
1/2
apelsin
1/2 dl
ättika (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
420 g
inläggningssill på minuten

Krämig senapssill med dragon

420 g
inläggningssill på minuten
1
kruka dragon
1 1/2 dl
smetana
3 msk
senap
1 krm
salt
1 krm
nymalen svartpeppar

Till servering

900 g
delikatesspotatis

För alla Inlagd sill med apelsin

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla Senapssill med dragon

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Inlagd sill med apelsin: Det är gott att skiva ner några skivor färsk ingefära sillen.

Senapssill med dragon: Det är gott att riva ner en liten vitlöksklyfta i såsen. Ta lite i taget och smaka av.

Sillarna kan med fördel göras 1–2 dagar i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Maria

6/18/2019

Vilken senap ska det vara? Vilken hade ni i?

Redaktionen ICAse

6/19/2019

Hej Maria! Vanlig sötat senap används. Hälsningar Michelle

Sandra

1/3/2019

Apelsinsillen blev ingen höjdare, men senapssillen fick beröm!

Näringsvärde per portion

Energi 773 KJ / 188 kCal
Fett 17 g
Salt 5 g
Kolhydrater 2 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept