Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill

Två sorters sill hör julen till! Senapssill med dragonsmak gör du enkelt genom att blanda smetana, hackad dragon och senap. Vänd sedan ner den uppskurna sillen. Till den inlagda sillen skär du grönsakerna och kokar upp med apelsin, ättika och vatten. Låt kallna innan du tillsätter sillbitarna. Låt sillarna dra i kylen, ju längre desto mer smak. Mums!

Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill

Ingredienser

8 portioner

Inlagd sill med apelsin

1/2   morot
1/2   rödlök
1/2   apelsin
1/2 dl  ättika (12%)
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
420 g  inläggningssill på minuten

Krämig senapssill med dragon

420 g  inläggningssill på minuten
1   kruka dragon
1 1/2 dl  smetana
3 msk  senap
1 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

Till servering

900 g  delikatesspotatis

För alla

Inlagd sill med apelsin
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Senapssill med dragon

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.

Gör så här

Tips

Inlagd sill med apelsin: Det är gott att skiva ner några skivor färsk ingefära sillen.Senapssill med dragon: Det är gott att riva ner en liten vitlöksklyfta i såsen. Ta lite i taget och smaka av.Sillarna kan med fördel göras 1–2 dagar i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Vilken senap ska det vara? Vilken hade ni i?

Maria

2019-06-18

Hej Maria! Vanlig sötat senap används. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-06-19

Apelsinsillen blev ingen höjdare, men senapssillen fick beröm!

Sandra

2019-01-03

Näringsvärde per portion

Energi773 KJ / 188 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater2 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Klar sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon
Betyg 3 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dijonsenapssill med primörer
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limesill
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärssill
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga