Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Två sorters sill hör julen till! Senapssill med dragonsmak gör du enkelt genom att blanda smetana, hackad dragon och senap. Vänd sedan ner den uppskurna sillen. Till den inlagda sillen skär du grönsakerna och kokar upp med apelsin, ättika och vatten. Låt kallna innan du tillsätter sillbitarna. Låt sillarna dra i kylen, ju längre desto mer smak. Mums!
Ingredienser
8 portioner
Inlagd sill med apelsin
1/2 morot
1/2 rödlök
1/2 apelsin
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
420 g inläggningssill på minuten
Krämig senapssill med dragon
420 g inläggningssill på minuten
1 kruka dragon
1 1/2 dl smetana
3 msk senap
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
900 g delikatesspotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi773 KJ / 188 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater2 g
Protein8 g
Kommentarer
Vilken senap ska det vara? Vilken hade ni i?
Maria
2019-06-18Hej Maria! Vanlig sötat senap används. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-19Apelsinsillen blev ingen höjdare, men senapssillen fick beröm!
Sandra
2019-01-03