ÖVER 60 MIN | Enkel

Lingonsill med pepparrot

Låt lingon och pepparrot sätta smak på sillen! Här gör vi lingonsill med rödlök, vinäger, lingondryck, socker, salt och pepparrot. Med färdig inläggningssill är det hur enkelt som helst att smaksätta egen sill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Koka upp vinäger, lingondryck, socker, lök och salt. Ta från värmen och låt svalna helt.
  2. Skala och skiva pepparroten. Skölj sillen och skär ev i bitar. Varva pepparrot och sill i en väl rengjord burk med lock. Häll över lagen och sätt på locket. Ställ i kylen 1–2 dygn.
  3. Till servering: Toppa med lingon och gärna finriven pepparrot vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna sillen med knäckebröd, crème fraiche och riven pepparrot. Sillen håller i ca en vecka i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 2 rödlökar
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl konc lingondricka
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 5 cm pepparrot
  • 2 förp inläggningssill (à 420 g)
Till servering
  • 1 dl tinade frysta lingon
  • gärna finriven pepparrot

Näringsvärde
Per portion

Energi 941 kJ / 226 kCal