Lägga in sill - så gör du
Vi visar hur du lägger in sill där rödlök, kryddpeppar och lagerblad sätter smak.
Snart är julafton här och vad vore julbordet utan sillen? Att lägga in sill själv är inte alls svårt, vare sig det är en mer krämig eller en klar variant. Vissa sillar ska stå några dagar för att bli extra goda medan andra blir klar på ett par timmar. Var så god och njut.
Vill du ha fler smarrigt recept? Bläddra bland alla våra recept på sill här!
En enkel kryddig sill med dill och rödlök som du snabbt kan lägga in själv. Du behöver bara varva 5-minuterssill med rödlök, mortlad peppar, citronskal, lagerblad och dill. Sa vi att det var enkelt?
Västerbottensost, majonnäs, dill och dijonsenap är några av ingredienserna som kommer att göra den här varianten till din nya favoritsill. Servera med kokt potatis eller placera sillen på ett knaprigt knäckebröd och njut!
Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!
Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid matbordet.
Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.
Sill är ett måste till årets alla högtider. Gör egen krämig sill med majonnäs och crème fraiche som bas. Äpple bidrar med sötma, pepparrot ger sillen en pepprig smak och tack vare gräslök får den också en mild löksmak.
Här har vi en inlagd sill som passar extra bra till jul. Kryddpeppar och lagerblad ger en fin smak till ättikslagen, medan lime och apelsin ger en pigg citruston.
Bredvid kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost bör det på buffébordet finnas hemlagrad löksill. Tänk på att låta sillen stå till sig i minst två dygn.
En supergod matjessill med chili och sherry som du gärna tillagar dagen innan den dukas fram på buffébordet. Fräs vitlök, rödlök, tomatpuré och chili i olja före du tillsätter resten av ingredienserna. Låt stå i en burk några timmar före servering.
Fixa en klassisk, god sillinläggning på en halvtimme! Skiva lök, morot och gulbeta och låt koka upp i en lag. När den har svalnat garnerar du "inläggningssill på minuten" med grönsakerna och toppar med pepparrot och dill.
Vi visar hur du lägger in sill där rödlök, kryddpeppar och lagerblad sätter smak.
Botanisera bland våra mest välbesökta sillrecept och hitta din favorit till högtiderna!
Så får du perfekt gravad lax som blir riktigt saftig och smakrik på bara fyra timmar.
Här listar vi frukostrecept rika på protein - till hela veckan.
Detta visste du inte om lutfisk, recept och tips på tillbehör.
Laga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.