Bild laddas
Jul

Sillfavoriter till julbordet

Snart är julafton här och vad vore julbordet utan sillen? Att lägga in sill själv är inte alls svårt, vare sig det är en mer krämig eller en klar variant. Vissa sillar ska stå några dagar för att bli extra goda medan andra blir klar på ett par timmar. Var så god och njut.

Våra favoritrecept på sill

 1. 1. Julsill

  244
  2
  Här har vi en inlagd sill som passar extra bra till jul. Kryddpeppar och lagerblad ger en fin smak till ättikslagen, medan lime och apelsin ger en pigg citruston.
  Julsill
 2. 2. Löksill

  39
  0
  Bredvid kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost bör det på buffébordet finnas hemlagrad löksill. Tänk på att låta sillen stå till sig i minst två dygn.
  Löksill
 3. 3. Senapssill

  93
  19
  Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!
  Senapssill
 4. 4. Matjessill med chili och sherry

  2
  0
  En supergod matjessill med chili och sherry som du gärna tillagar dagen innan den dukas fram på buffébordet. Fräs vitlök, rödlök, tomatpuré och chili i olja före du tillsätter resten av ingredienserna. Låt stå i en burk några timmar före servering.
  Matjessill med chili och sherry
 5. 5. Picklad sill

  2
  0
  Fixa en klassisk, god sillinläggning på en halvtimme! Skiva lök, morot och gulbeta och låt koka upp i en lag. När den har svalnat garnerar du "inläggningssill på minuten" med grönsakerna och toppar med pepparrot och dill.
  Picklad sill
Sillkunskap

Sillkunskap

Här får du matkunskap om sill plus fem goda sillrecept!
Bild laddas