Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärs- och citrussill

Denna smarriga inlagda sill med ingerfära och citrus är lättlagad och blir en succé på julbordet. Servera ingefärssillen med kokt potatis eller kanske på en bit knäckebröd?

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt lagen kallna.
  2. Skala rödlök och ingefära. Ansa purjolöken. Skär ingefära, rödlök och purjolök i tunna skivor.
  3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Varva sill med ingefära, lök och finrivet citronskal i en väl rengjord burk. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 liten rödlök
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 10 cm purjolök
  • finrivet skal av 1 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan