ÖVER 60 MIN | Medel

Ingefärs- och citrussill

Gör en smarrig inlagd sill med ingefära och citrus – den är lättlagad och blir en succé till jul, midsommar eller påsk. Servera ingefärssillen på julbordet eller midsommarlunchen med kokt potatis eller kanske på en bit knäckebröd?

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1. Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt lagen kallna.
2. Skala rödlök och ingefära. Ansa och skölj purjolöken. Skär rödlök, ingefära och purjolök i tunna skivor.
3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Varva sill med ingefära, lök och citronskal i en väl rengjord glasburk med lock. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 liten rödlök
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 10 cm purjolök
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • finrivet skal av 1 1/2 citron