Ingefärs- och citrussill

Gör en smarrig inlagd sill med ingefära och citrus – den är lättlagad och blir en succé till jul, midsommar eller påsk. Servera ingefärssillen på julbordet eller midsommarlunchen med kokt potatis eller kanske på en bit knäckebröd?
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
8 portioner
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
10 svartpepparkorn
1 liten rödlök
ca 5 cm färsk ingefära
10 cm purjolök
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
finrivet skal av 1 1/2 citron
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god sill, men smakar mest som en god löksill. Rekommenderar att dubbla mängden ingefära, man vill gärna ha en skiva ingefära till varje sillbit. Smakar ingen citron, skulle kalla denna sill för lök- och ingefärasill istället. Tips att istället för att koka egen inläggning, använd den inläggning som den färdiga sillen kommer med i, går lika bra.
Madeleine
2024-12-26Jag använde lime istället för citron samt sillfiléer från fiskaffären, följde i övrigt receptet. Blev mycket bra och den inläggning som tog slut först på julbordet.
Ulrika
2023-12-27Går denna sill att-göra-listan på 5-mintuterssill??
Leila mariann
2023-12-18