Ingefärs- och citrussill
Gör en smarrig inlagd sill med ingefära och citrus – den är lättlagad och blir en succé till jul, midsommar eller påsk. Servera ingefärssillen på julbordet eller midsommarlunchen med kokt potatis eller kanske på en bit knäckebröd?
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
8 portioner
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
10 svartpepparkorn
1 liten rödlök
ca 5 cm färsk ingefära
10 cm purjolök
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
finrivet skal av 1 1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använde lime istället för citron samt sillfiléer från fiskaffären, följde i övrigt receptet. Blev mycket bra och den inläggning som tog slut först på julbordet.
Ulrika
2023-12-27Går denna sill att-göra-listan på 5-mintuterssill??
Leila mariann
2023-12-18Mycket god sill, i både min mans och min smak. Dessutom lätt att göra med hjälp av Klädesholmens inläggningssill i filé.
Kerstin
2023-12-14