Krämig sill med äpple, pepparrot och gräslök
Sill är ett måste till årets alla högtider. Gör egen krämig sill med majonnäs och crème fraiche som bas. Äpple bidrar med sötma, pepparrot ger sillen en pepprig smak och tack vare gräslök får den också en mild löksmak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
1 litet rött äpple
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 - 3 msk finriven pepparrot
2 msk finskuren gräslök
2 krm salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1078 KJ / 258 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g
Kommentarer
Hur länge håller denna sillen?
Petra
2023-12-21Hej Petra! Om du håller den kallt och inte låter den stå framme i rumstemperatur (t.ex. på julbordet) håller hemlagad sill i krämig sås cirka 1–2 veckor i kyl. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22Mycket gott och succé på midsommar bordet!!!
Anders
2023-06-23Supergod!!!
Kristin
2022-12-21