Inlagd sill med dragon och fänkål

2
1
Inlagd sill med dragon och fänkål

Kombinera dragon och fänkål till årets sill! Tack vare rödlöken som också åker med får den en fin rosa färg och smakkombinationen blir väldigt trevlig. Kanske kan det vara en ny sillfavorit på gång?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Inlagd sill med dragon och fänkål

Ingredienser

8 bufféportioner
1/2
rödlök
1/2
fänkål (à ca 150 g)
1/2 dl
ättika (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1
förp inläggningssill på minuten (à 420 g)

Till servering

1
kruka fransk dragon

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Förstärk smaken med lite mortlade fänkålsfrön och koka eventuellt med en stjälk från dragonen i ättikslagen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Wilhelmina

2020-12-06

Hur länge håller sillen i kylen? 😁

Redaktionen ICAse

2020-12-07

Hej Wilhelmina! En öppnad burk sill kan hålla månader i kylen om den är täckt med klar lag. Hemmagjord sill kan också ha lång hållbarhet om recept, hygien och kylförvaring sköts rätt. Är du osäker på hanteringen är riktlinjen 10–12 dagar i kyl. Hoppas du gillar vårt recept :). Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 328 KJ / 80 kCal
Fett 2 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept