Inlagd sill med dragon och fänkål

Kombinera dragon och fänkål till årets sill! Tack vare rödlöken som också åker med får den en fin rosa färg och smakkombinationen blir väldigt trevlig. Kanske kan det vara en ny sillfavorit på gång?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi328 KJ / 80 kCal
Fett2 g
Salt1.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Varför 5-minuterssill? Eftersom man kokar en 1,2,3-lag så blir ju sillen inlagd på vanligt sätt. Är det för att den blir ätbar fortare? Dessutom tycker jag att 5-minutaren är för söt. Kajsa
Kajsa
2025-06-10Hej Kajsa! Det är för att få en fin lag att servera den i. Den som följer med i paketet är ju lite grumlig och lite för lite också. Men absolut kan du ju ta den vanliga inläggningssillen istället. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-10Hur länge håller sillen i kylen? 😁
Wilhelmina
2020-12-06Hej Wilhelmina! En öppnad burk sill kan hålla månader i kylen om den är täckt med klar lag. Hemmagjord sill kan också ha lång hållbarhet om recept, hygien och kylförvaring sköts rätt. Är du osäker på hanteringen är riktlinjen 10–12 dagar i kyl. Hoppas du gillar vårt recept :). Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2020-12-07