Inlagd sill med dragon och fänkål
Kombinera dragon och fänkål till årets sill! Tack vare rödlöken som också åker med får den en fin rosa färg och smakkombinationen blir väldigt trevlig. Kanske kan det vara en ny sillfavorit på gång?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
8 bufféportioner
1/2 rödlök
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 tsk torkad dragon
1 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
Till servering
gärna 1 kruka fransk dragon
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Förstärk smaken med lite mortlade fänkålsfrön och koka eventuellt med en stjälk från dragonen i ättikslagen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi328 KJ / 80 kCal
Fett2 g
Salt1.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentar
Hur länge håller sillen i kylen? 😁
Wilhelmina
2020-12-06Hej Wilhelmina! En öppnad burk sill kan hålla månader i kylen om den är täckt med klar lag. Hemmagjord sill kan också ha lång hållbarhet om recept, hygien och kylförvaring sköts rätt. Är du osäker på hanteringen är riktlinjen 10–12 dagar i kyl. Hoppas du gillar vårt recept :). Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-07