Inlagd sill med dragon och fänkål

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Inlagd sill med dragon och fänkål

Kombinera dragon och fänkål till årets sill! Tack vare rödlöken som också åker med får den en fin rosa färg och smakkombinationen blir väldigt trevlig. Kanske kan det vara en ny sillfavorit på gång?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Inlagd sill med dragon och fänkål

Ingredienser

8 bufféportioner
1/2 rödlök
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 tsk torkad dragon
1 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)

Till servering

gärna 1 kruka fransk dragon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Hur länge håller sillen i kylen? 😁

Wilhelmina

2020-12-06

Hej Wilhelmina! En öppnad burk sill kan hålla månader i kylen om den är täckt med klar lag. Hemmagjord sill kan också ha lång hållbarhet om recept, hygien och kylförvaring sköts rätt. Är du osäker på hanteringen är riktlinjen 10–12 dagar i kyl. Hoppas du gillar vårt recept :). Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-07

Näringsvärde per bufféportion

Energi328 KJ / 80 kCal
Fett2 g
Salt1.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Klar sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon
Betyg 3 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dijonsenapssill med primörer
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga