UNDER 30 MIN | Medel

Kantarellsnittar med chèvre

Fräs kantareller, eller annan svamp, i smör med hackad vitlök. Krydda med hackad persilja, salt och peppar. Lägg på rostade baguettebitar och toppa med chèvre. Gratinera i ugn tills osten fått lite färg. Lyxigare snitt får man leta efter!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, grill.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs svamp och vitlök i smöret ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela svampröran på brödbitarna och lägg på en bakpappersklädd plåt. Toppa med chèvre.
  5. Gratinera bröden i ugnen tills osten har fått lite färg, ca 3 minuter.
  6. Strö över hackad persilja strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kantareller eller annan svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 12 rostade baguetteskivor
  • 12 bitar getost av chèvretyp

Näringsvärde
Per portion

Energi 1480 kJ / 354 kCal