UNDER 15 MIN | Enkel

Kanapée med räkor och basilikamajo

En munsbit till kanapée med hett sting från chilisåsen tabasco. Gör en kräm på majonnäs, lime och finhackad färsk basilika. Lägg krämen på små brödbitar, toppa med räkor och färsk dill. Välj handskalade räkor i lake så går det extra snabbt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kantskär och dela formbrödet i 16 bitar (för 16 bitar). Blanda majonnäs med limeskal och limejuice, tabasco och basilika.
  2. Fyll gärna en spritspåse. Spritsa eller klicka krämen på brödet. Toppa med räkor och dill.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet och välj äggfri majonnäs.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Ingredienser

Portioner: ca 16 bitar
  • 4 skivor ljust formbröd
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 tsk tabasco
  • 1/2 dl finhackad basilika
  • 2 dl skalade räkor
  • färsk dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 365 kJ / 87 kCal