Kanapée med räkor och basilikamajo

5
1
Kanapée med räkor och basilikamajo

En munsbit till kanapée med hett sting från chilisåsen tabasco. Gör en kräm på majonnäs, lime och finhackad färsk basilika. Lägg krämen på små brödbitar, toppa med räkor och färsk dill. Välj handskalade räkor i lake så går det extra snabbt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kanapée med räkor och basilikamajo

Ingredienser

ca 16 bitar
4
skivor ljust formbröd
1 1/2 dl
majonnäs
1 tsk
finrivet limeskal
1 tsk
färskpressad limejuice
1 1/2 tsk
tabasco
1/2 dl
finhackad basilika
2 dl
skalade räkor
-
färsk dill

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet och välj äggfri majonnäs.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Rickard

2020-04-29

Bäst blir den om majonnäsen får stå och dra i en timme eller så innan servering. Gjort denna flera ggr och jag brukar hacka räkorna och ha i dem i själva röran, supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 365 KJ / 87 kCal
Fett 8 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept