Kanapée med räkor och basilikamajo
En munsbit till kanapée med hett sting från chilisåsen tabasco. Gör en kräm på majonnäs, lime och finhackad färsk basilika. Lägg krämen på små brödbitar, toppa med räkor och färsk dill. Välj handskalade räkor i lake så går det extra snabbt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
ca 16 bitar
4 skivor ljust formbröd
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 1/2 tsk tabasco
1/2 dl finhackad basilika
2 dl skalade räkor
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi365 KJ / 87 kCal
Fett8 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer
Supergott men man kan öka upp med mer räkor
Anette
2023-12-16Supergoda och uppskattade på nyårsfirandet!
Jannica
2023-01-02Bäst blir den om majonnäsen får stå och dra i en timme eller så innan servering. Gjort denna flera ggr och jag brukar hacka räkorna och ha i dem i själva röran, supergott!
Rickard
2020-04-29