Crostini med getostcrème och blåbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crostini med getostcrème och blåbär

Dessa blå färgklickar överraskar verkligen smaklökarna. I den krämiga röran ovanpå små knapriga crostini gömmer sig söta blåbär, pikant getost och syrlig färskost. Ett trendigt tilltugg som garanterat gör succé på festen eller mingelpartyt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 25 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa getost, färskost och blåbär till en slät kräm med stavmixer eller i en liten matberedare. Lägg gärna i en spritspåse.
  2. Förvara i kylen. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
  3. Ca 1 timme före servering: Spritsa eller klicka getostkrämen på crostini. Toppa med hackade torkade blåbär.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd och laktosfri ost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd och tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ samt mjölkproteinfri färskosttyp.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd.

Näringsvärdet är beräknat per snitt.

Ingredienser

Portioner: Ger 25 stycken
  • 100 g getost av chèvretyp
  • 100 g färskost
  • 1/2 dl frysta, tinade blåbär
  • 25 crostini
  • 1 dl hackade torkade blåbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 200 kJ / 48 kCal