Dessa blå färgklickar överraskar verkligen smaklökarna. I den krämiga röran ovanpå små knapriga crostini gömmer sig söta blåbär, pikant getost och syrlig färskost. Ett trendigt tilltugg som garanterat gör succé på festen eller mingelpartyt.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2015
Gör glutenfri: Använd glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd och laktosfri ost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd och tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ samt mjölkproteinfri färskosttyp.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd.
Näringsvärdet är beräknat per snitt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Solveig
2021-10-12Det är andra gången jag gör den, men nu blev den rinnig... Ska ha den i morgon. Kan man rädda den eller kommer den att tjockna tills i morgon? Förra gången blev den mycket tjockare o mer lätthanterlig. Hälsningar Anette
Redaktionen ICAse
2021-10-13Hej Solveig! Hmm... svårt att veta varför crèmen blev rinnig. Kan blåbären ha varit vattnigare än första gången du gjorde crèmen? Troligtvis blir den inte tjockare över natten men för att rädda den så kan du testa ha i lite med getost i den. 😊 Hälsningar Elina
Ylva
2020-08-18Jag tycker att det ser mer ut som färsk timjan? kan kreatören berätta :)
Redaktionen ICAse
2020-08-19Hej Ylva! Du har helt rätt, nu har vi uppdaterat receptet och det är färsk timjan på bilden. Men det går även fint att använda klippt krasse om man gillar den smaken bättre och som till utseendet är väldigt lik timjan. Hälsningar Ulrika
Johanna
2018-05-11Fantastiskt gott och läckert! Smidigt att det går att förbereda. Den gröna toppingen är krasse