Crostini med getostcrème och blåbär
Dessa blå färgklickar överraskar verkligen smaklökarna. I den krämiga röran ovanpå små knapriga crostini gömmer sig söta blåbär, pikant getost och syrlig färskost. Ett trendigt tilltugg som garanterat gör succé på festen eller mingelpartyt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
25 st
100 g getost av chèvretyp
100 g färskost
1/2 dl frysta, tinade blåbär
25 crostini
Till garnering
1 dl hackade torkade blåbär
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per snitt.
Energi200 KJ / 48 kCal
Fett3 g
Salt0.19 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Har gjort den flera gånger så gott. Jag droppar pyttelitet Akaciahonung på toppen!
Margaretha
2023-05-19Det är andra gången jag gör den, men nu blev den rinnig... Ska ha den i morgon. Kan man rädda den eller kommer den att tjockna tills i morgon? Förra gången blev den mycket tjockare o mer lätthanterlig. Hälsningar Anette
Solveig
2021-10-12Hej Solveig! Hmm... svårt att veta varför crèmen blev rinnig. Kan blåbären ha varit vattnigare än första gången du gjorde crèmen? Troligtvis blir den inte tjockare över natten men för att rädda den så kan du testa ha i lite med getost i den. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-10-13Jag tycker att det ser mer ut som färsk timjan? kan kreatören berätta :)
Ylva
2020-08-18Hej Ylva! Du har helt rätt, nu har vi uppdaterat receptet och det är färsk timjan på bilden. Men det går även fint att använda klippt krasse om man gillar den smaken bättre och som till utseendet är väldigt lik timjan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19