Krämig laxröra på surdegsbröd

Betyg 3.1 av 5.
310 personer har röstat
3
Krämig laxröra på surdegsbröd

Servera de här eleganta snittarna som förrätt eller till ett glas bubbel. Den krämiga röran med bland annat kallrökt lax, silverlök, crème fraiche och citron kan du göra i förväg. Vid servering steker du det ljusa surdegsbrödet frasigt i pannan och lägger sedan på den goda röran. Och så en klick lyxig löjrom på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Krämig laxröra på surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
100 g  kallrökt lax
1/2   silverlök
1/4   gurka (ca 100 g)
1 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
1 msk  finrivet citronskal
4   skivor ljust surdegsbröd
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar
1 msk  smör
4 msk  löjrom
citronklyftor och dill till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, majonnäs och matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet och välj mjölkproteinfritt matfett och majonnäs.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
310 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt. La röran på smörstekt kavring såhär i juletid.

Pernilla

2023-12-27

Jättegott!

Christer

2021-09-06

Det här är gott.

Anders

2021-07-13

Näringsvärde per portion

Energi1777 KJ / 424 kCal
Fett25 g
Salt2.89 g
Kolhydrater34 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostchurros med rom och smetana
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Löjrom på knäcke
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga