Krämig laxröra på surdegsbröd

Servera denna eleganta förrätt gärna till ett glas bubbel. Den krämiga röran med bland annat kallrökt lax, silverlök, crème fraiche och citron kan du göra i förväg. Vid servering steker du det ljusa surdegsbrödet frasigt i pannan och lägger sedan på den goda röran. Och så en klick lyxig löjrom på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ingredienser
4 portioner
100 g kallrökt lax
1/2 silverlök
1/4 gurka (ca 100 g)
1/2 citron (1 msk rivet skal för 4 port)
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
1 msk smör
4 msk löjrom
citronklyftor och dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1777 KJ / 424 kCal
Fett25 g
Salt2.89 g
Kolhydrater34 g
Protein15 g
Kommentarer
Gott och enkelt. La röran på smörstekt kavring såhär i juletid.
Pernilla
2023-12-27Jättegott!
Christer
2021-09-06Det här är gott.
Anders
2021-07-13