Krämig laxröra på surdegsbröd

302
2
Krämig laxröra på surdegsbröd

Servera de här eleganta snittarna som förrätt eller till ett glas bubbel. Den krämiga röran med bland annat kallrökt lax, silverlök, crème fraiche och citron kan du göra i förväg. Vid servering steker du det ljusa surdegsbrödet frasigt i pannan och lägger sedan på den goda röran. Och så en klick lyxig löjrom på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Krämig laxröra på surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
100 g kallrökt lax
1/2 silverlök
1/4 gurka (ca 100 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
4 skivor ljust surdegsbröd
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk smör
4 msk löjrom
citronklyftor och dill till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, majonnäs och matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet och välj mjölkproteinfritt matfett och majonnäs.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

302

Kommentarer

Christer

2021-09-06

Jättegott!

Anders

2021-07-13

Det här är gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1777 KJ / 424 kCal
Fett 25 g
Salt 2.89 g
Kolhydrater 34 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden