Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krämig laxröra på surdegsbröd

Servera de här eleganta snittarna som förrätt eller till ett glas bubbel. Den krämiga röran med bland annat kallrökt lax, silverlök, crème fraiche och citron kan du göra i förväg. Vid servering steker du det ljusa surdegsbrödet frasigt i pannan och lägger sedan på den goda röran. Och så en klick lyxig löjrom på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka laxen. Skala, dela och finhacka löken. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i små tärningar.
  2. Blanda lax, lök, gurka, crème fraiche, majonnäs och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek brödskivorna i smöret. Fördela röran på bröden. Toppa med löjrom och garnera med dill och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, majonnäs och matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet och välj mjölkproteinfritt matfett och majonnäs.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g kallrökt lax
  • 1/2 silverlök
  • 1/4 gurka (ca 100 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 msk löjrom
  • citronklyftor och dill till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1777 kJ / 424 kCal