Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

120
3
Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Gari, inlagd ingefära, ger gott sting i majonnäsen som blandas med hackade räkor och läggs på knapriga crostini. Lyxigt som tilltugg till drinken, eller som plockmat på mingelpartyt. Givetvis går det bra att använda färdigskalade räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Ingredienser

Ger 25 stycken
1 kg räkor med skal

Ingefärsmajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm svartpeppar
25 crostini
finrivet limeskal och färsk koriander till garnering

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd till bruschetta eller använd färdig glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd till bruschettan.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd till bruschettan.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd och använd äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per snitt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

120

Kommentarer

Carolina

2021-03-29

Trevligt att lägga röran i krustader istället

Carolina

2021-03-29

Jag tycker det är godare att ha kallrökt lax istället för räkor.

Merja

2018-09-08

Jätte gott, jag tog inget bröd utan satte röran i en förrättssked och toppade med en räka, koriander och några kort forellrom

Näringsvärde per portion

Energi 321 KJ / 77 kCal
Fett 4 g
Salt 0.76 g
Kolhydrater 3 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden