Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Gari, inlagd ingefära, ger gott sting i majonnäsen som blandas med hackade räkor och läggs på knapriga crostini. Lyxigt som tilltugg till drinken, eller som plockmat på mingelpartyt. Givetvis går det bra att använda färdigskalade räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ingredienser
Ger 25 stycken
1 kg räkor med skal
Ingefärsmajonnäs
1 dl majonnäs
2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm svartpeppar
25 crostini
finrivet limeskal och färsk koriander till garnering
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd till bruschetta eller använd färdig glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd till bruschettan.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd till bruschettan.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd och använd äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per snitt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi321 KJ / 77 kCal
Fett4 g
Salt0.76 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g
Kommentarer
Trevligt att lägga röran i krustader istället
Carolina
2021-03-29Jag tycker det är godare att ha kallrökt lax istället för räkor.
Carolina
2021-03-29Jätte gott, jag tog inget bröd utan satte röran i en förrättssked och toppade med en räka, koriander och några kort forellrom
Merja
2018-09-08