Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Gari, inlagd ingefära, ger gott sting i majonnäsen som blandas med hackade räkor och läggs på knapriga crostini. Lyxigt som tilltugg till drinken, eller som plockmat på mingelpartyt. Givetvis går det bra att använda färdigskalade räkor.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 25 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala räkorna. Hacka dem grovt.
  2. Ingefärsmajonnäs: Blanda majonnäs med gari och limejuice. Krydda med peppar.
  3. Blanda majonnäsen med räkhacket. Förvara övertäckt i kyl.
  4. Ca 30 minuter före servering: Fördela räkröran på crostini. Strö över finrivet limeskal och koriander.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd till bruschetta eller använd färdig glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd till bruschettan.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd till bruschettan.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd och använd äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per snitt.

Ingredienser

Portioner: Ger 25 stycken
  • 1 kg räkor med skal
Ingefärsmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 25 crostini
  • finrivet limeskal och färsk koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 321 kJ / 77 kCal