Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Betyg 2.9 av 5.
122 personer har röstat
3
Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Gari, inlagd ingefära, ger gott sting i majonnäsen som blandas med hackade räkor och läggs på knapriga crostini. Lyxigt som tilltugg till drinken, eller som plockmat på mingelpartyt. Givetvis går det bra att använda färdigskalade räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Ingredienser

25 st
1 kg räkor med skal

Ingefärsmajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm svartpeppar
25 crostini
finrivet limeskal och färsk koriander till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
122 personer har röstat

Kommentarer

Trevligt att lägga röran i krustader istället

Carolina

2021-03-29

Jag tycker det är godare att ha kallrökt lax istället för räkor.

Carolina

2021-03-29

Jätte gott, jag tog inget bröd utan satte röran i en förrättssked och toppade med en räka, koriander och några kort forellrom

Merja

2018-09-08

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per snitt.
Energi321 KJ / 77 kCal
Fett4 g
Salt0.76 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Crostini med getostcrème och blåbär
Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crostini med lax & avokado
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skagensnittar toppade med löjrom
Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med brie och tomatpesto
Betyg 2.9 av 5.
269 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crostini med ricotta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom
Betyg 4.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga