Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingcrostini med fikonmarmelad

Crostini med pulled chicken, fikonmarmelad och valnötter är perfekt att servera som en aptitretare i väntan på det stora julbordet. Lika gott som elegant och enkelt att laga. Du får gärna avsluta med lägga på lite hackad persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm kycklingen i en kastrull med marmeladen och vinägern på svag värme. Dra isär kycklingen i trådar. Hacka valnötterna.
  2. Lägg upp kycklingen på crostinin, strö över valnötterna och persiljan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria crostini.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 16 st
  • 400 g pulled chicken
  • 3 msk fikonmarmelad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl valnötter
  • 16 crostini
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1669 kJ / 399 kCal