UNDER 30 MIN | Medel

Krispig krustad med skinkröra och äpple

Färdiga krustader gör denna snitt extra snabb att förbereda inför festen. Hackad rökt skinka blandas med krispigt, sött äpple, rosmarin och crème fraiche. Toppa med ännu mer äpple som fått fin syra från färskpressad citron, vilket hjälper till att bevara färgen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda crème fraiche, skinka, hälften av äpplet, rosmarin och svartpeppar. 
  2. Fyll äppelröran i minikrustaderna.
  3. Blanda resten av det äpplet med citronjuice. Garnera krustaderna med detta. Strö över rosmarin.

För alla

Gör glutenfri: uteslut krustaderna och välj i stället glutenfri crostini/rostat glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut krustaderna och välj i stället t ex rostat laktosfritt bröd. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut krustaderna och välj i stället t ex rostat mjölkproteinfritt bröd. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut krustaderna och välj i stället t ex rostat äggfritt bröd.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 60 g hackad rökt skinka
  • 1 dl tärnat äpple
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 16 st minikrustader
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • färsk rosmarin till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 197 kJ / 47 kCal