Krispig krustad med skinkröra och äpple

19
3
Krispig krustad med skinkröra och äpple

Färdiga krustader gör denna snitt extra snabb att förbereda inför festen. Hackad rökt skinka blandas med krispigt, sött äpple, rosmarin och crème fraiche. Toppa med ännu mer äpple som fått fin syra från färskpressad citron, vilket hjälper till att bevara färgen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Krispig krustad med skinkröra och äpple

Ingredienser

16 st
1 1/2 dl crème fraiche
60 g hackad rökt skinka
1 dl tärnat äpple
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1/2 tsk svartpeppar
16 st minikrustader
1 tsk färskpressad citronjuice
färsk rosmarin till garnering

För alla

Gör glutenfri: uteslut krustaderna och välj i stället glutenfri crostini/rostat glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut krustaderna och välj i stället t ex rostat laktosfritt bröd. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut krustaderna och välj i stället t ex rostat mjölkproteinfritt bröd. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut krustaderna och välj i stället t ex rostat äggfritt bröd.Närinsberäkninen är per kanapé.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Christoffer

2022-06-23

Vad ska jag göra med citronjuicen ?

Redaktionen ICAse

2022-07-01

Hej Christoffer! Ursäkta sent svar. Du ska blanda citronjuicen med hälften av äpplet och garnera krustaderna med det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Ulrika

2022-05-26

Fyll dem precis innan skulle jag säga. Men röran kan man ju förbereda!

Niklas

2022-05-22

Kan dessa göras dagen innan eller blir dom soggiga?

Näringsvärde per portion

Energi 197 KJ / 47 kCal
Fett 4 g
Salt 2 g
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden