Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Varmrökt lammfiol på crostini av kavring med örter och löjrom

Lammfiol till glöggfesten? Varför inte servera en julig crostini gjord på rostad kavring. Blanda den varmrökta lammfiolen med färskost, örter och majonnäs och lägg en klick på varje crostini. Garnera snittarna med lite löjrom och en timjankvist.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär kavringen på diagonalen och lägg på en plåt. Ringla över olivoljan och rosta mitt i ugnen 8-10 minuter. Ta ut och låt brödet svalna.
  3. Skär lammfiolen i små tärningar. Spara några timjankvistar till garneringen. Plocka av och grovhacka resten av örterna.
  4. Blanda samman lammfiolen med färskost, majonnäs och örter och smaka av med svartpeppar.
  5. Till garnering: Lägg en klick med lammfiol på varje crostini och garnera med löjrom samt timjan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 8 stycken.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 4 skivor kavring
  • 2 msk olivolja
  • 200 g varmrökt lammfiol
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 kruka dragon
  • 200 g naturell färskost
  • 2 msk majonnäs
  • nymalen svartpeppar
Till garnering
  • 50 g löjrom
  • timjan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 824 kJ / 197 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer