Laxcrostini med sojamajonnäs

Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
1
Laxcrostini med sojamajonnäs

En riktigt fin bit lax passar bäst till dessa urläckra tilltugg med tunna laxskivor och sojamajonnäs på crostini. Tricket för en lyckad majonnäs är att ha ungefär samma temperatur på ingredienserna och att ta det lugnt med oljan i början.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Laxcrostini med sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
200 g lax i bit (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy)
1/2 påse naturella crostini (à 120 g)
40 g forellrom eller annan rom
1 msk finskuren gräslök
1 tsk sesamfrön (gärna svarta)

Sojamajonnäs

1 liten äggula (rumsvarm)
1 tsk wasabi
2 tsk risvinäger
1 dl neutral rapsolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk flytande honung
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott men sojamajonäsen blir för lös. Blandade i lite köpemajonäs, vilket hjälpte något. Rostade även sesamfröna för jag inbillar mig att de smakar mer då. :)

Anna

2022-01-01

Testa liknande recept

Crostini med ricotta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crostini med ostronskivling och citronmascarpone
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré
Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga