Kanapé med smördeg och rökt lax

9
1
Kanapé med smördeg och rökt lax

Rökt lax, gräddfil och dill är en klassisk smakkombination när du skapar lika goda som festliga snittar. Kanapéer är vanligtvis synonymt med olika sorters mjuka brödbitar. Med frasig smördeg blir det i stället en härlig mix av olika texturer.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kanapé med smördeg och rökt lax

Ingredienser

16 st
1
rulle kyld smördeg (à 250 g)
1 1/2 dl
gräddfil
2 msk
finskuren gräslök
1 tsk
färskpressad citronjuice
100 g
kallrökt lax
4
tunt skivade rädisor
-
färsk dill till garnering

För alla

Fri från ägg, men kontrollera smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och gräddfil.

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Erik

2017-10-16

Sänk värmen eller korta tiden då de blir för välstekta annars. Jag tyckte det blev bättre balans om man skar de gräddade smördegsknytena så att de blir hälften så tjocka.

Näringsvärde per portion

Energi 371 KJ / 89 kCal
Fett 6 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept