Kanapé med smördeg och rökt lax
Rökt lax, gräddfil och dill är en klassisk smakkombination när du skapar lika goda som festliga snittar. Kanapéer är vanligtvis synonymt med olika sorters mjuka brödbitar. Med frasig smördeg blir det i stället en härlig mix av olika texturer.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
16 st
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1 1/2 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
1 tsk färskpressad citronjuice
100 g kallrökt lax
4 tunt skivade rädisor
färsk dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi371 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag förstår inte. Erik skriver att det blir bättre balans om man skar de gräddade smördegsknytena så de blir hälften så tjocka. Hr gör man då. Man har väl skurit ut 16 styck. Agneta
Agneta
2022-09-12Hej Agneta! Erik menar nog att han har delat på de färdiggräddade knytena i mitten så att de blir tunnare. Då blir det 2x16 dvs 32 st. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-12Sänk värmen eller korta tiden då de blir för välstekta annars. Jag tyckte det blev bättre balans om man skar de gräddade smördegsknytena så att de blir hälften så tjocka.
Erik
2017-10-16