Kanapé med smördeg och rökt lax

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
2
Kanapé med smördeg och rökt lax

Rökt lax, gräddfil och dill är en klassisk smakkombination när du skapar lika goda som festliga snittar. Kanapéer är vanligtvis synonymt med olika sorters mjuka brödbitar. Med frasig smördeg blir det i stället en härlig mix av olika texturer.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kanapé med smördeg och rökt lax

Ingredienser

16 st
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1 1/2 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
1 tsk färskpressad citronjuice
100 g kallrökt lax
4 tunt skivade rädisor
färsk dill till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jag förstår inte. Erik skriver att det blir bättre balans om man skar de gräddade smördegsknytena så de blir hälften så tjocka. Hr gör man då. Man har väl skurit ut 16 styck. Agneta

Agneta

2022-09-12

Hej Agneta! Erik menar nog att han har delat på de färdiggräddade knytena i mitten så att de blir tunnare. Då blir det 2x16 dvs 32 st. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-09-12

Sänk värmen eller korta tiden då de blir för välstekta annars. Jag tyckte det blev bättre balans om man skar de gräddade smördegsknytena så att de blir hälften så tjocka.

Erik

2017-10-16

Näringsvärde per st

Energi371 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smördegssnittar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxrullar med wasabi sesame
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tre nyårssnittar
Betyg 2.7 av 5.
151 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
118 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar med festliga toppings
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga