UNDER 45 MIN | Medel

Kanapé med smördeg och rökt lax

Rökt lax, gräddfil och dill är en klassisk smakkombination när du skapar lika goda som festliga snittar. Kanapéer är vanligtvis synonymt med olika sorters mjuka brödbitar. Med frasig smördeg blir det i stället en härlig mix av olika texturer.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt.
  3. Skär smördegen i 16 rutor (för 16 st). Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  4. Blanda gräddfil, gräslök och citronjuice.
  5. Toppa smördegsrutorna med gräddfilen, kallrökt lax i mindre bitar, rädisor och dill.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och gräddfil.

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 100 g kallrökt lax
  • 4 tunt skivade rädisor
  • färsk dill till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 371 kJ / 89 kCal