Kanapé med löjrom och citronsmetana

12
1
Kanapé med löjrom och citronsmetana

Smetana, löjrom och färsk dill på smörstekt bröd – detta är en riktig lyxkanapé! Rikligt med citron och finhackad schalottenlök gör snitten till stjärnan på festen. Det går lika bra att använda fryst som färsk löjrom, men också sikrom, forellrom eller stenbitsrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kanapé med löjrom och citronsmetana

Ingredienser

16 st
16 st rundlar, ca 6 cm i diameter, av skivat ljust formbröd
2 msk smör
1 1/4 dl smetana
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad schalottenlök
180 g löjrom
färsk dill till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Åsa

2021-04-01

Gott och enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 407 KJ / 97 kCal
Fett 6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden