Kanapé med löjrom och citronsmetana
Smetana, löjrom och färsk dill på smörstekt bröd – detta är en riktig lyxkanapé! Rikligt med citron och finhackad schalottenlök gör snitten till stjärnan på festen. Det går lika bra att använda fryst som färsk löjrom, men också sikrom, forellrom eller stenbitsrom.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
16 st
16 st rundlar, ca 6 cm i diameter, av skivat ljust formbröd
2 msk smör
1 1/4 dl smetana
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad schalottenlök
180 g löjrom
färsk dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi407 KJ / 97 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentar
Gott och enkelt!
Åsa
2021-04-01