Kanapé med löjrom och citronsmetana

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
1
Kanapé med löjrom och citronsmetana

Smetana, löjrom och färsk dill på smörstekt bröd – detta är en riktig lyxkanapé! Rikligt med citron och finhackad schalottenlök gör snitten till stjärnan på festen. Det går lika bra att använda fryst som färsk löjrom, men också sikrom, forellrom eller stenbitsrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kanapé med löjrom och citronsmetana

Ingredienser

16 st
16 st rundlar, ca 6 cm i diameter, av skivat ljust formbröd
2 msk smör
1 1/4 dl smetana
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad schalottenlök
180 g löjrom
färsk dill till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Gott och enkelt!

Åsa

2021-04-01

Näringsvärde per st

Energi407 KJ / 97 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggcocotte med löjrom
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostchurros med rom och smetana
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snittar med Västerbottensost och löjrom
Betyg 3.6 av 5.
179 personer har röstat
Under 60 min att tillaga