Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanapé med löjrom och citronsmetana

Smetana, löjrom och färsk dill på smörstekt bröd – detta är en riktig lyxkanapé! Rikligt med citron och finhackad schalottenlök gör snitten till stjärnan på festen. Det går lika bra att använda fryst som färsk löjrom, men också sikrom, forellrom eller stenbitsrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek rundlarna i smöret i en stekpanna tills de får lite färg. Låt kallna.
  2. Vispa snabbt ihop smetana med citronskal och citronjuice. Fyll gärna i en spritspåse. 
  3. Spritsa eller klicka citronsmetanan på brödbitarna.
  4. Garnera med schalottenlök, löjrom och dill.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 16 st rundlar, ca 6 cm i diameter, av skivat ljust formbröd
  • 2 msk smör
  • 1 1/4 dl smetana
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 180 g löjrom
  • färsk dill till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 407 kJ / 97 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept