UNDER 30 MIN | Medel

Kanapé med ädelost och grapefrukt

En kanapé är ett lyxigt litet tilltugg att servera till fördrinken på fest. Denna munsbitstora kanapé med ädelost toppas med bittersöt grapefrukt, honungsrostade valnötter och färsk timjan. Spritsar du ädelostkrämen blir snitten ännu snyggare.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta valnötterna med honung och smör i en stekpanna tills de får lite färg. Låt kallna. Finhacka nötterna.
  2. Kantskär och dela varje brödskiva i 4 delar.
  3. Skala grapefrukt och skär i 16 mindre bitar (för 4 port).
  4. Mixa ädelost och crème fraiche till en slät kräm. Fyll gärna i en spritspåse. 
  5. Spritsa eller klicka ädelostkrämen på brödbitarna.
  6. Toppa varje brödbit med grapefrukt, valnötter och färsk timjan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche. Kontrollera brödet. Använd lagrad ädelost eller byt mot ex laktosfri fetaost.

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Kontrollera brödet. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut crème fraiche mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 25 g valnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk smör
  • 4 skivor rågbröd
  • 1/2 röd grapefrukt
  • 70 g ädelost
  • 3/4 dl crème fraiche
Garnering
  • färsk timjan

Näringsvärde
Per portion

Energi 275 kJ / 66 kCal