Hur gör man egen kimchi?
Prova att göra egen – vi visar hur du lagar bästa recept på koreansk kimchi.
Kimchi betyder ”syrat guld” och är snudd på nationalrätt i Korea. Här får du tips på goda rätter med kimchi.
Så gör du egen kimchi
Kimchi jjigae är en smakrik koreansk gryta med bland annat kimchi, tofu och fläsk. Chilipastan gochujang och sojabönpastan miso sätter smak på den mustiga kimchigrytan som toppas med salladslök och serveras med ris.
Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.
Kimchi udon är en krämig, enkel och ruskigt god rätt som passar perfekt som vardagsmiddag. Krispigt stekt bacon, het koreansk kimchi och mjuka udonnudlar är en vinnande trio! Skippa bacon för att göra receptet lakto-ovo-vegetariskt.
Låt kimchi, alltså fermenterad kål, ta plats i din toast! Här gör vi en supersmarrig grilled cheese macka med cheddarost och kimchi mellan två skivor surdegsbröd – syrligt, salt och hett. Färdig kimchi hittar du i hyllan för världens mat.
Uppdatera hamburgaren med kimchimajonnäs, surdegsbröd och rostad sötpotatis! Testa också byta ut 200 g av färsen till samma mängd riven mjuk tofu för en lite grönare burgare (för 4 port).
Ge gårdagens ris nytt liv genom att steka på det med goda grönsaker! Vrid upp smaken i detta ”fried rice” med en snabbfixad kimchi som du rör ner mot slutet. Bjud med stekta ägg och rostad lök, som tillsammans med riset blir till en riktig fullträff i smaker.
Poké bowl är lite som en blandning mellan sushi och tacos. Rätten har sitt ursprung i hawaiiansk husmanskost och har på kort tid blivit populär i Sverige. Här toppas en bädd av ris med råmarinerad lax, kimchi, salladslök och sesamfrön. Så enkelt, men så gott!
En rätt med fenomenala smaker från det asiatiska köket – resultatet blir en härlig sås, enkelt fixad kimchi och smarrigt kött med fräsch salladslök och sesamfrön på. Serveras givetvis med ris till och äts gärna med pinnar för känslans skull. Smaklig måltid!
Chilistark koreansk kimchi gör under för pommes frites, precis som majonnäs. Här slår vi två goda flugor i en smäll. Lägg pommes frites på en bädd av kimchi, ringla över en syrlig limemajonnäs och bjud med stekt lax. Enkelt, snabbt och jättemumsigt!
Grillade laxspett med kimchi och sesamfrön är ett grillrecept med asiatiska smaker. Trä upp laxfilén på spett och pensla laxen med hoisinsås medan du grillar den. Servera den grillade laxen med kimchi – en kryddig koreansk sallad med vinäger, honung, sesam och sambal oelek.
Bibimbap med kimchi och kyckling är en imponerande rätt med inspiration från Korea. Du blandar olika sorters grönsaker med stark sås och lägger ovanpå kokt ris i en djup tallrik eller skål. Toppa med kimchi, grodd- och spenatfräs samt kyckling. Lägg slutligen ett stekt ägg på toppen och avnjut!
Prova att göra egen – vi visar hur du lagar bästa recept på koreansk kimchi.
Kimchi, bibimbap och bulgogi! Här hittar du goda koreanska recept.
Dumplings är ett superroligt matpyssel! De färdiga knytena kan friteras eller ångas.
Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Nu är våren äntligen här och med den de efterlängtade sparristiderna. Primören är fantastisk med brynt smör, hollandaise eller färskriven parmesan. Men möjligheterna slutar inte där. Här är tre sätt att äta sparris bortom klassikerna!
Här är restaurangmaten du alltid drömt om att kunna göra själv hemma.
Här är våra bästa recept med viltfärs för grytor och husman att värma sig med under hösten
Ta middagen till nya höjder med spännande smaker och tillbehör! Med rätt tillbehör kommer du långt. Prova något av våra bästa recept.