Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta

Kimchi jjigae är en smakrik koreansk gryta med bland annat kimchi, tofu och fläsk. Chilipastan gochujang och sojabönpastan miso sätter smak på den mustiga kimchigrytan som toppas med salladslök och serveras med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
4 port ris
1 gul lök
350 g sidfläsk
250 g fast tofu
1 msk neutral rapsolja
8 dl kimchi
1 l vatten
2 msk misopasta
1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4-6 port)
1 msk strösocker
salt
1 msk sesamolja
2 tunt skivade salladslökar
gärna sesamfrön
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi2680 KJ / 635 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god och stark gryta/soppa med mycket smak. Kimchin var mycket smakrik men dyr i inköp. Lätt att göra och tog inte lång tid! Kan rekommendera
Hedda
2024-12-28Vilken sort misopasta ska man använda. Finns röd och vit etc. Kan ni inte länka på recepten så man kan se bilder på tillbehören. Blir lite enklare för oss konsumenter att hitta de varor som ni har använt i era recept
Mattias
2021-07-09Hej! Jag är typ 1 diabetiker och använder kolhydraträkning för att dosera insulin. Vilket är näringsinnehållet och kolhydratmängden i rätten? Med vänlig hälsning Per
Per
2021-04-19Hej Per! Vi har nu uppdaterat receptet med näringsvärden. Observera att näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-19