Kimchi jjigae är en smakrik koreansk gryta med bland annat kimchi, tofu och fläsk. Chilipastan gochujang och sojabönpastan miso sätter smak på den mustiga kimchigrytan som toppas med salladslök och serveras med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken sort misopasta ska man använda. Finns röd och vit etc. Kan ni inte länka på recepten så man kan se bilder på tillbehören. Blir lite enklare för oss konsumenter att hitta de varor som ni har använt i era recept
Mattias
2021-07-09Hej! Jag är typ 1 diabetiker och använder kolhydraträkning för att dosera insulin. Vilket är näringsinnehållet och kolhydratmängden i rätten? Med vänlig hälsning Per
Per
2021-04-19Hej Per! Vi har nu uppdaterat receptet med näringsvärden. Observera att näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-19"Tillsätt fläsket och låt fräsa någon minut. " Förutsätter ni att det är skivad sidfläsk? Vad ska det vara?
Andreas
2021-02-19Hej Andreas! Tack för din fråga. I steg 2 hittar du instruktionen. Skär sidfläsket i 2–3 cm tjocka skivor :) Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-19