UNDER 45 MIN | Medel

Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta

Kimchi jjigae är en smakrik koreansk gryta med bland annat kimchi, tofu och fläsk. Chilipastan gochujang och sojabönpastan miso sätter smak på den mustiga kimchigrytan som toppas med salladslök och serveras med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skär sidfläsket i 2–3 cm tjocka skivor. Skär tofun i tärningar.
  3. Fräs löken hastigt i en stekpanna med olja på hög värme utan att den tar färg. Tillsätt fläsket och låt fräsa någon minut. Rör ner kimchin och fräs ytterligare några minuter.
  4. Häll på vatten. Tillsätt miso, gochujang och socker. Koka på medelvärme 15 minuter.
  5. Tillsätt tofun. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt.
  6. Droppa över sesamoljan, rör runt försiktigt och strö över salladslöken. Toppa gärna med sesamfrön. Servera med ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är framtaget av Jennie Walldén.



Tips

Gör en variant av kimchi jjigae utan sidfläsk: uteslut fläsket och dubbla mängden tofu och sesamolja.
Vill du göra egen Koreansk kimchi?

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 350 g sidfläsk
  • 250 g fast tofu
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 8 dl kimchi
  • 1 l vatten
  • 2 msk misopasta
  • 1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4-6 port)
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • gärna sesamfrön