Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Betyg 4.3 av 5.
45 personer har röstat
5
Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Bibimbap med kimchi och kyckling är en imponerande rätt med inspiration från Korea. Du blandar olika sorters grönsaker med stark sås och lägger ovanpå kokt ris i en djup tallrik eller skål. Toppa med kimchi, grodd- och spenatfräs samt kyckling. Lägg slutligen ett stekt ägg på toppen och avnjut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
280 g böngroddar
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olja
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
4 ägg
1 msk olja
japansk soja

Kimchi

1/2 isbergssalladshuvud
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 krm sambal oelek
1/2 tsk olja
1/2 dl kokhett vatten
1 tsk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Kimchin är mycket god! Men byt ut kycklingen mot halloumi i stället! Mums!

Anders

2024-04-19

Å vi väljer förstås krav-märkt kyckling😋

Jeanette

2022-02-12

Ljuvligt gott! Tror oxå man kan göra kimchin långt innan så den får det där extra ”stinget”. Vi har en vegetarian i familjen så vi alternerade med tofu. Gott, gott, gott😉

Jeanette

2022-02-12

Näringsvärde per portion

Energi3035 KJ / 726 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater54.9 g
Protein60.9 g

Testa liknande recept

Kimchidipp
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Koreansk kycklingpytt med syrat grönt
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk kyckling med mandusås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bibimbap
Betyg 4.7 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk rissallad med gurka och ägg
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga