Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

36
2
Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Bibimbap med kimchi och kyckling är en imponerande rätt med inspiration från Korea. Du blandar olika sorters grönsaker med stark sås och lägger ovanpå kokt ris i en djup tallrik eller skål. Toppa med kimchi, grodd- och spenatfräs samt kyckling. Lägg slutligen ett stekt ägg på toppen och avnjut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
280 g
böngroddar
1/2
påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk
olja
4
kycklingfiléer
1 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar
4
ägg
1 msk
olja
-
japansk soja

Kimchi

1/2
isbergssalladshuvud
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
morot
1
vitlöksklyfta
1 msk
riven färsk ingefära
1 krm
sambal oelek
1/2 tsk
olja
1/2 dl
kokhett vatten
1 tsk
strösocker
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
tomatpuré
1 tsk
salt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Ulrika

2021-02-20

Vår favoriträtt! Ett tips är att göra kimchin dagen innan för lite extra sting

Louise

2020-07-09

Så gott! 😍 Ska göra det oftare!

Näringsvärde per portion

Energi 3035 KJ / 726 kCal
Fett 28.4 g
Kolhydrater 54.9 g
Protein 60.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept