Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

39
4
Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Bibimbap med kimchi och kyckling är en imponerande rätt med inspiration från Korea. Du blandar olika sorters grönsaker med stark sås och lägger ovanpå kokt ris i en djup tallrik eller skål. Toppa med kimchi, grodd- och spenatfräs samt kyckling. Lägg slutligen ett stekt ägg på toppen och avnjut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
280 g böngroddar
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olja
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
4 ägg
1 msk olja
japansk soja

Kimchi

1/2 isbergssalladshuvud
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 krm sambal oelek
1/2 tsk olja
1/2 dl kokhett vatten
1 tsk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk salt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Jeanette

2022-02-12

Å vi väljer förstås krav-märkt kyckling😋

Jeanette

2022-02-12

Ljuvligt gott! Tror oxå man kan göra kimchin långt innan så den får det där extra ”stinget”. Vi har en vegetarian i familjen så vi alternerade med tofu. Gott, gott, gott😉

Ulrika

2021-02-20

Vår favoriträtt! Ett tips är att göra kimchin dagen innan för lite extra sting

Näringsvärde per portion

Energi 3035 KJ / 726 kCal
Fett 28.4 g
Kolhydrater 54.9 g
Protein 60.9 g
Läs mer om näringsvärden