Bibimbap med svamp

22
4
Bibimbap med svamp

Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bibimbap med svamp

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk
japansk soja
1 msk
strösocker
2 tsk
sesamolja
1 msk
vitt vin
2
rivna vitlöksklyftor
1/2 dl
tunt skivad salladslök
300 g
strimlad svamp t ex ostronskivling, portabello eller champinjoner
4
port ris
4
ägg
1 msk
neutral olja

Till servering

3 dl
kimchi
1
sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 3)
1
sats marinerade böngroddar (se länk i steg 3)
1
sats snabbinlagd gurka med chili (se länk i steg 3)
3 msk
gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Gunilla

2021-05-30

Super gott och enkelt!

Héléne

2021-01-06

En riktig fullträff här hemma! Mycket smaker. Vi körde hemgjord kimchi på Jennie Walldens recept - så god! Hade ingen spenat så vi bytte till grönkål med samma kryddning. Funkade kanon.

Dan

2020-12-03

Supergott! Perfekt helgmysmat. Gör marinaden med svampen först sedan alla tillbehör som står sist i receptet avsluta med riset och sist äggen.

Testa liknande recept