Bibimbap med svamp

Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
6
Bibimbap med svamp

Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bibimbap med svamp

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 msk vitt vin
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl tunt skivad salladslök
300 g strimlad svamp t ex ostronskivling, portabello eller champinjoner
4 port ris
4 ägg
1 msk neutral olja

Till servering

3 dl kimchi
1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 3)
1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 3)
1 sats snabbinlagd gurka med chili (se länk i steg 3)
3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Svampen blev fenomenal även med billiga champinjoner! Så fina smaker.

Malin

2022-12-25

Många delar, men ändå enkelt att lyckas med. Tolvåringen fixade det utmärkt. Jättegott!

Magdalena

2022-03-27

Super gott och enkelt!

Gunilla

2021-05-30

Testa liknande recept

Bibimbap
Betyg 4.7 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bi Bim Bap med kimchi och räkor
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchidipp
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Koreansk kyckling med mandusås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreansk kycklingpytt med syrat grönt
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga