Bibimbap med svamp

24
5
Bibimbap med svamp

Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bibimbap med svamp

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 msk vitt vin
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl tunt skivad salladslök
300 g strimlad svamp t ex ostronskivling, portabello eller champinjoner
4 port ris
4 ägg
1 msk neutral olja

Till servering

3 dl kimchi
1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 3)
1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 3)
1 sats snabbinlagd gurka med chili (se länk i steg 3)
3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Magdalena

2022-03-27

Många delar, men ändå enkelt att lyckas med. Tolvåringen fixade det utmärkt. Jättegott!

Gunilla

2021-05-30

Super gott och enkelt!

Héléne

2021-01-06

En riktig fullträff här hemma! Mycket smaker. Vi körde hemgjord kimchi på Jennie Walldens recept - så god! Hade ingen spenat så vi bytte till grönkål med samma kryddning. Funkade kanon.