Bibimbap med svamp
Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 msk vitt vin
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl tunt skivad salladslök
300 g strimlad svamp t ex ostronskivling, portabello eller champinjoner
4 port ris
4 ägg
1 msk neutral olja
Till servering
3 dl kimchi
1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 3)
1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 3)
1 sats snabbinlagd gurka med chili (se länk i steg 3)
3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Svampen blev fenomenal även med billiga champinjoner! Så fina smaker.
Malin
2022-12-25Många delar, men ändå enkelt att lyckas med. Tolvåringen fixade det utmärkt. Jättegott!
Magdalena
2022-03-27Super gott och enkelt!
Gunilla
2021-05-30