UNDER 45 MIN | Medel

Bibimbap med svamp

Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda ner svampen. Låt stå minst 20 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek äggen i oljan. Stek svampen i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter. 
  4. Lägg riset i botten på 4 skålar. Toppa med kimchi, Marinerad spenat med sesam, Marinerade böngroddar och Chiligurka var för sig och avsluta med ägget. Servera med gochujang.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Receptet är framtaget av Jennie Walldén.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk vitt vin
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1/2 dl tunt skivad salladslök
  • 300 g strimlad svamp t ex ostronskivling, portabello eller champinjoner
  • 4 port ris
  • 4 ägg
  • 1 msk neutral olja
Till servering
  • 3 dl kimchi
  • 1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 3)
  • 1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 3)
  • 1 sats snabbinlagd gurka med chili (se länk i steg 3)
  • 3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)