Bibimbap med svamp

8
2
Bibimbap med svamp

Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bibimbap med svamp

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk
japansk soja
1 msk
strösocker
2 tsk
sesamolja
1 msk
vitt vin
2
rivna vitlöksklyftor
1/2 dl
tunt skivad salladslök
300 g
strimlad svamp t ex ostronskivling, portabello eller champinjoner
4
port ris
4
ägg
1 msk
neutral olja

Till servering

3 dl
kimchi
1
sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 3)
1
sats marinerade böngroddar (se länk i steg 3)
1
sats snabbinlagd gurka med chili (se länk i steg 3)
3 msk
gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Dan

12/3/2020

Supergott! Perfekt helgmysmat. Gör marinaden med svampen först sedan alla tillbehör som står sist i receptet avsluta med riset och sist äggen.

Anders

10/21/2020

Vilken länk?

Redaktionen ICAse

10/21/2020

Hej Anders! Om du söker på receptet via ica.se så kan du se länkarna eller prova att uppdatera appen om du läser receptet där. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept