Udonnudlar med kimchi

70
21
Udonnudlar med kimchi

Kimchi udon är en krämig, enkel och ruskigt god rätt som passar perfekt som vardagsmiddag. Krispigt stekt bacon, het koreansk kimchi och mjuka udonnudlar är en vinnande trio! Skippa bacon för att göra receptet lakto-ovo-vegetariskt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Udonnudlar med kimchi

Ingredienser

4 portioner
140 g bacon
2 1/2 dl kimchi
4 ägg
1 msk neutral matolja
250 g nudlar (gärna udon)
4 msk smör
1 1/2 msk japansk soja
2 finskurna salladslökar
1 1/2 msk rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Susanne

2022-03-23

Kimchi innehåller INTE fisksås. Kimchi är fermenterad kål. Det är bara att kolla innehållsförteckningen. Här är inklippt från de två jag hittade i min butik. Kimchi från Tistelvind/Sverige Ingredienser: Savoykål*, morot*, daikonrädisa*, lök*, vitlök**, ingefära**, chilipeppar*, havssalt 1,5 %. och Kimchi från Wang/Korea Kål 66%, vatten, fruktos, morot, peppar, lök, vitlök, ris, ingefära, smakförstärkare e621

Cecilia

2022-03-05

Kimchi innehåller fisksås, så rätten är inte vegetarisk eller lämplig för fiskallergiker även om man utesluter bacon. Kan vara bra att tydliggöra under "För alla".

Cecilia

2021-11-14

Tyvärr inte min smak 😔

Näringsvärde per portion

Energi 2539 KJ / 604 kCal
Fett 36 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden