Udonnudlar med kimchi

38
15 Klimatsmart
Udonnudlar med kimchi

Kimchi udon är en krämig, enkel och ruskigt god rätt som passar perfekt som vardagsmiddag. Krispigt stekt bacon, het koreansk kimchi och mjuka udonnudlar är en vinnande trio! Skippa bacon för att göra receptet lakto-ovo-vegetariskt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Udonnudlar med kimchi

Ingredienser

4 portioner
140 g
bacon
2 1/2 dl
kimchi
4
ägg
1 msk
neutral matolja
250 g
nudlar (gärna udon)
4 msk
smör
1 1/2 msk
japansk soja
2
finskurna salladslökar
1 1/2 msk
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Veronika

12/18/2020

En ny favorit! Vi gjorde den med kyckling, eftersom alla inte gillar bacon 😉 Jättegott!

Helena

11/26/2020

Jättegott dock lite snålt tilltaget. Nästa gång tar vi mer lök.

Karin

11/8/2020

Ska testa att göra den vego med soltorkade tomater istället för bacon! :)

Näringsvärde per portion

Energi 2539 KJ / 604 kCal
Fett 36 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept