Udonnudlar med kimchi
Kimchi udon är en krämig, enkel och ruskigt god rätt som passar perfekt som vardagsmiddag. Krispigt stekt bacon, het koreansk kimchi och mjuka udonnudlar är en vinnande trio! Skippa bacon för att göra receptet lakto-ovo-vegetariskt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
140 g bacon
2 1/2 dl kimchi
4 ägg
1 msk neutral matolja
250 g nudlar (gärna udon)
4 msk smör
1 1/2 msk japansk soja
2 finskurna salladslökar
1 1/2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2539 KJ / 604 kCal
Fett36 g
Salt3.5 g
Kolhydrater47 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ny favorit i vardagen då man rör ihop det på 15min. Rökt tofu funkar riktigt bra till!
David
2024-11-07Gott MEN... Jag gissar att allt ska ned i kokvattnet??? Hur mkt vatten då? Eller vad är tanken?
Jonas
2024-01-08Hej Jonas! Innan allt blandas i steg 3, ska vattnet från nudlarna hällas av. Det gör du enklast i ett durkslag. Hoppas du kommer gilla rätten. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09Ersatte bacon med knapperstekt grilloumi för vegetariskt alternativ - riktigt gott
Stina
2023-02-14