Udonnudlar med kimchi

56
18
Udonnudlar med kimchi

Kimchi udon är en krämig, enkel och ruskigt god rätt som passar perfekt som vardagsmiddag. Krispigt stekt bacon, het koreansk kimchi och mjuka udonnudlar är en vinnande trio! Skippa bacon för att göra receptet lakto-ovo-vegetariskt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Udonnudlar med kimchi

Ingredienser

4 portioner
140 g
bacon
2 1/2 dl
kimchi
4
ägg
1 msk
neutral matolja
250 g
nudlar (gärna udon)
4 msk
smör
1 1/2 msk
japansk soja
2
finskurna salladslökar
1 1/2 msk
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Johanna

2021-04-30

Riktigt gott! Välj kimchi med omsorg, jag köper en på rekoringen här i Borås som är otrolig. Det gör stor skillnad för helheten :)

Helen

2021-04-21

En ny favorit här hemma, riktigt gott. Glömt smöret första gångerna, men riktigt gott ändå👌🏼

Rebecca

2021-02-02

Riktigt gott! Min kimchi (färdigköpt) var väldigt syrlig så behövde balansera upp rätten med mer soja och lite honung. Ägget på toppen gör verkligen rätten och särskilt gott blir det om gulan är lite krämig och kan blandas ut över nudlarna. Jag tyckte att mängden smör stämde (till skillnad från andra kommentarer) men viktigt att det får smälta ner bland det stekta baconet innan resten blandas ihop. Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2539 KJ / 604 kCal
Fett 36 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept