UNDER 30 MIN | Enkel

Udonnudlar med kimchi

Kimchi udon är en krämig, enkel och ruskigt god rätt som passar perfekt som vardagsmiddag. Krispigt stekt bacon, het koreansk kimchi och mjuka udonnudlar är en vinnande trio! Skippa bacon för att göra receptet lakto-ovo-vegetariskt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla baconet. Hacka kimchin grovt. Stek äggen lite knapriga i olja men behåll gulan lös.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Knaperstek baconet och blanda med nudlar, kimchi, smör och soja.
  4. Vänd ner salladslök och toppa med ägg och sesamfrön.

 

För alla

Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g bacon
  • 2 1/2 dl kimchi
  • 4 ägg
  • 1 msk neutral matolja
  • 250 g nudlar (gärna udon)
  • 4 msk smör
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 2 finskurna salladslökar
  • 1 1/2 msk rostade sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 2539 kJ / 604 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept