Laga koreansk Bulgogi
Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Poké bowl, pad thai eller sushi - här är restaurangmaten du alltid drömt om att kunna göra själv hemma. Godare, nyttigare och billigare än hämtmaten!
Tips: våra snabba recept!
Här har vi listat våra favoritrecept som går precis lika bra att göra hemma själv som att hämta på restaurangen.
Poké har sitt ursprung i hawaiiansk husmanskost, ordet betyder att dela eller skära itu. Rätten ser olika ut, men basen med ris, marinerad fisk och grönsaker är ofta densamma.
Poké bowlVill du göra något extra till festen så borde du prova att baka hemmagjorda baobröd, även kallade steamed buns. Det mjuka brödet är perfekt till asiatiska rätter, men fungerar också fint till burgare eller korv. Baobröd kommer från början från Taiwan och betyder ångat bröd.
Bao brödOm det är någon dag man ska äta med händerna är det väl ändå på fredagar? Här blir det plockmat à la kebab, med tillbehör som potatis, crème fraiche som smaksätts med vitlök, sallad och tomat. Hur du sen väljer att komponera din kebab, det är helt upp till dig.
Kebab i libabröd med klyftpotatisVarm och kryddig masoor daal där hemligheten för att få den goda smaken är tadkan. Den kryddiga tadkan sätter den perfekta smaken till de röda linserna. Servera gärna linsdalen med ris och naanbröd.
Indisk röd linsdal – masoor daalAtt göra egen sushi innebär lite pyssel, men är väl värt besväret för dessa sushirullar kommer göra succé på festen! Inuti de högsmala sjögräsrullarna gömmer sig gravad lax, gurka och gräslök. Lägg upp tjusigt på fat och ringla över den gröna wasabimajon.
Sushirullar med wasabimajonnäsBibimbap är en koreansk maträtt där mängder av goda tillbehör serveras tillsammans med ris. Marinerad entrecôte och grönsaker som spenat, böngroddar eller gurka är exempel på toppings som är vanliga. Och självklart – ett stekt ägg på toppen!
BibimbapDen japanska nudelsoppan ramen finns i oändliga variationer! Här ett ljuvligt recept på mustig ramen gjord på snabbnudlar toppad med grillad kyckling och rostad majs, och ett kokt ägg till såklart.
Ramen med kyckling och rostad majsJapansk mat är mer än sushi! En fräsch sashimi som förrätt är enkelt och effektfullt. Skär bitar av rå lax, förstärk smak och utseende genom att strö över dekorativa kryddblandningen Japanese Wasabi & Sesame. Servera med en sallad på solrosskott och groddar samt en liten skål med god sojadressing.
LaxsashimiThailands nationalrätt nummer ett! För vem kan motstå smaken av solig semester på en paradisstrand som man lätt får associationer till från denna nudelrätt med räkor, ägg, jordnötter och lime. Böngroddar ger den extra crunch och citron piggt sting.
Pad thaiLär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Sugen på en av det thailändska kökets favoriträtter, Paneng curry? Här hittar du våra bästa recept!
Här tipsar vi om recept på olika sorters stekt ris med goda tillbehör.
Smörrebröd kan toppas med allt från rostbiff och kyckling till räkor eller rödspätta. Vi listar några av våra smörrebröds-favoriter!
Receptlista över populära och riktigt smarriga lakto-ovo-vegetariska rätter.
Med dessa recept och enkla tips blir du en mästare på att woka.
Inspireras av kryddstarka rätter med sichuanpeppar från Sichuan – den kinesiska provinsen där het chili, sichuanpeppar och ingefära dominerar köket.
Matlådor är gott, enkelt och billigt. Du tjänar faktiskt på att förbereda din egen mat, så börja dubbla portionerna när du lagar mat och frys in till senare. Här är 20 rätter som tål att kylas ner och värmas upp.