Pork teriyaki med kimchi

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
2
Pork teriyaki med kimchi

En rätt med fenomenala smaker från det asiatiska köket – resultatet blir en härlig sås, enkelt fixad kimchi och smarrigt kött med fräsch salladslök och sesamfrön på. Serveras givetvis med ris till och äts gärna med pinnar för känslans skull. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Pork teriyaki med kimchi

Ingredienser

4 portioner
4   port ris, gärna jasminris

Sås

1 dl  japansk soja
1/2 dl  vatten
1/2 dl  honung eller strösocker
1 msk  riven färsk ingefära
1   vitlöksklyfta
1   köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk  majsstärkelse

Kimchi

150 g  rättika
250 g  pak choi
2 tsk  sambal oelek
1   lime
1 msk  olja
salt

Kött

1/2   påse salladslök (à 125 g)
ca 600 g  strimlad färsk skinka
1 msk  olja
1 msk  sesamfrö

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!!! Jag hade i lite sesamolja i såsen, blev bra.

Ilenna

2020-04-13

Bra och god men lite mycket Kimchi förhållande till det andra

Jennie

2019-06-10

Näringsvärde per portion

Energi2261 KJ / 540 kCal
Fett11.6 g
Kolhydrater67.6 g
Protein38.9 g

Testa liknande recept

Inlagd rättika
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rättika med äpple och senapsfrö
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på pak choi
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limepicklad gurka och rättika med koriander
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga