Pork teriyaki med kimchi

22
2
Pork teriyaki med kimchi

En rätt med fenomenala smaker från det asiatiska köket – resultatet blir en härlig sås, enkelt fixad kimchi och smarrigt kött med fräsch salladslök och sesamfrön på. Serveras givetvis med ris till och äts gärna med pinnar för känslans skull. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Pork teriyaki med kimchi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris, gärna jasminris

Sås

1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse

Kimchi

150 g rättika
250 g pak choi
2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt

Kött

1/2 påse salladslök (à 125 g)
ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
1 msk sesamfrö

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Ilenna

2020-04-13

Supergott!!! Jag hade i lite sesamolja i såsen, blev bra.

Jennie

2019-06-10

Bra och god men lite mycket Kimchi förhållande till det andra

Näringsvärde per portion

Energi 2261 KJ / 540 kCal
Fett 11.6 g
Kolhydrater 67.6 g
Protein 38.9 g
Läs mer om näringsvärden