Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pork teriyaki med kimchi

En rätt med fenomenala smaker från det asiatiska köket – resultatet blir en härlig sås, enkelt fixad kimchi och smarrigt kött med fräsch salladslök och sesamfrön på. Serveras givetvis med ris till och äts gärna med pinnar för känslans skull. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Blanda alla ingredienser utom majsstärkelsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt den koka ytterligare några minuter under omrörning.
  3. Kimchi: Skala rättikan. Strimla den och pak choi och blanda dem i en skål. Blanda sambal oelek, pressad limesaft och olja. Smaka av med salt. Vänd ner det i kålen.
  4. Kött: Strimla salladslöken.
  5. Stek köttet i oljan i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Vänd ner salladslöken. Strö sesamfröna på köttet.
  6. Servera med köttet med ris och kimchi.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna jasminris
Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl honung eller strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Kimchi
  • 150 g rättika
  • 250 g pak choi
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
Kött
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • ca 600 g strimlad färsk skinka
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2261 kJ / 540 kCal