Pork teriyaki med kimchi
En rätt med fenomenala smaker från det asiatiska köket – resultatet blir en härlig sås, enkelt fixad kimchi och smarrigt kött med fräsch salladslök och sesamfrön på. Serveras givetvis med ris till och äts gärna med pinnar för känslans skull. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna jasminris
Sås
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
Kimchi
150 g rättika
250 g pak choi
2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt
Kött
1/2 påse salladslök (à 125 g)
ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2261 KJ / 540 kCal
Fett11.6 g
Kolhydrater67.6 g
Protein38.9 g
Kommentarer
Supergott!!! Jag hade i lite sesamolja i såsen, blev bra.
Ilenna
2020-04-13Bra och god men lite mycket Kimchi förhållande till det andra
Jennie
2019-06-10