Fries med kimchi och lax

Chilistark koreansk kimchi gör under för pommes frites, precis som majonnäs. Här slår vi två goda flugor i en smäll. Lägg pommes frites på en bädd av kimchi, ringla över en syrlig limemajonnäs och bjud med stekt lax. Enkelt, snabbt och jättemumsigt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ingredienser
4 portioner
600 g fryst pommes frites
1 dl majonnäs
1/2 msk färskpressad limejuice
4 portionsbitar laxfilé (à ca 140 g)
olja till stekning
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl kimchi
1 tsk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
1 dl hackad koriander
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sambon älskade det. Gjorde lite olivolja med vitlök och flingsalt, samt chili till små rostade brödbitar vid sidan av
Jeanette
2022-11-29Kanongod kombination! Väldigt enkelt matlagning en stressig vardagskväll.
Annelie
2021-02-23Mycket gott. Hade lite för lite kimchi vilket hade behövts.
Jan
2021-02-10