Fries med kimchi och lax

28
6
Fries med kimchi och lax

Chilistark koreansk kimchi gör under för pommes frites, precis som majonnäs. Här slår vi två goda flugor i en smäll. Lägg pommes frites på en bädd av kimchi, ringla över en syrlig limemajonnäs och bjud med stekt lax. Enkelt, snabbt och jättemumsigt!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Fries med kimchi och lax

Ingredienser

4 portioner
600 g fryst pommes frites
1 dl majonnäs
1/2 msk färskpressad limejuice
4 portionsbitar laxfilé (à ca 140 g)
olja till stekning
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl kimchi
1 tsk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
1 dl hackad koriander

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Jeanette

2022-11-29

Sambon älskade det. Gjorde lite olivolja med vitlök och flingsalt, samt chili till små rostade brödbitar vid sidan av

Annelie

2021-02-23

Kanongod kombination! Väldigt enkelt matlagning en stressig vardagskväll.

Jan

2021-02-10

Mycket gott. Hade lite för lite kimchi vilket hade behövts.