Fries med kimchi och lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Fries med kimchi och lax

Chilistark koreansk kimchi gör under för pommes frites, precis som majonnäs. Här slår vi två goda flugor i en smäll. Lägg pommes frites på en bädd av kimchi, ringla över en syrlig limemajonnäs och bjud med stekt lax. Enkelt, snabbt och jättemumsigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm pommes fritsen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs med limejuice. 
  3. Stek laxen i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
  4. Fördela pommes frites på 4 tallrikar. Toppa med med kimchi och majonnäsen. Lägg på laxen. 
  5. Strö över svarta och vita sesamfrön och hackad koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst pommes frites
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 4 portionsbitar laxfilé (à ca 140 g)
  • olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl kimchi
  • 1 tsk vita sesamfrön
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 1 dl hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info