Burgare med kimchimajonnäs på surdegsbröd

5
0
Burgare med kimchimajonnäs på surdegsbröd

Uppdatera hamburgaren med kimchimajonnäs, surdegsbröd och rostad sötpotatis! Testa också byta ut 200 g av färsen till samma mängd riven mjuk tofu för en lite grönare burgare (för 4 port).

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Burgare med kimchimajonnäs på surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner

Rostad sötpotatis

600 g sötpotatis
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl kimchi
1 dl majonnäs
1 liten rödlök
2 tomater
4 salladsblad
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk rapsolja
4 skivor ost
8 skivor surdegsbröd
1 kruka koriander

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj hårdost (vissa hamburgerostar innehåller laktos).
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3554 KJ / 850 kCal
Fett 53 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 58 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden