Burgare med kimchimajonnäs på surdegsbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Burgare med kimchimajonnäs på surdegsbröd

Uppdatera hamburgaren med kimchimajonnäs, surdegsbröd och rostad sötpotatis! Testa också byta ut 200 g av färsen till samma mängd riven mjuk tofu för en lite grönare burgare (för 4 port).

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sötpotatis: Tvätta eller skala sötpotatisen och skär i klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, salt och peppar.
  3. Rosta i mitten av ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg. Rör om då och då.
  4. Hacka kimchin och blanda med majonnäsen. Skala löken och skiva tunt. Skiva tomaterna och skölj salladen.
  5. Forma färsen till 4 burgare (för 4 port) och krydda med salt och peppar. Stek i oljan några minuter per sida, tills den är klar. Lägg på osten mot slutet så den smälter. Rosta brödet.
  6. Montera hamburgarna med bröd, sallad, tomat, burgare och kimchimajonnäs. Toppa med lök och koriander. Servera med sötpotatisklyftorna och extra kimchimajonnäs.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj hårdost (vissa hamburgerostar innehåller laktos).
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad sötpotatis
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl kimchi
  • 1 dl majonnäs
  • 1 liten rödlök
  • 2 tomater
  • 4 salladsblad
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 4 skivor ost
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3554 kJ / 850 kCal