UNDER 15 MIN | Enkel

Kimchi grilled cheese

Låt kimchi, alltså fermenterad kål, ta plats i din toast! Här gör vi en supersmarrig grilled cheese macka med cheddarost och kimchi mellan två skivor surdegsbröd – syrligt, salt och hett. Färdig kimchi hittar du i hyllan för världens mat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördela kimchi och cheddar på 2 skivor ljust surdegsbröd och lägg på en skiva bröd på varje bröd (för 2 port).
  2. Stek gyllene i smör eller olja.
  3. Topping: Toppa med sesamfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl kimchi
  • 8 skivor cheddarost
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • smör eller olja till stekning
Topping
  • sesamfrön