Kimchi fried rice

88
0
Kimchi fried rice

Ge gårdagens ris nytt liv genom att steka på det med goda grönsaker! Vrid upp smaken i detta ”fried rice” med en snabbfixad kimchi som du rör ner mot slutet. Bjud med stekta ägg och rostad lök, som tillsammans med riset blir till en riktig fullträff i smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Kimchi fried rice

Ingredienser

4 portioner

Snabb kimchi

200 g salladskål
1 msk sambal oelek
2 rivna vitlöksklyftor
1 1/2 msk hackad syltad ingefära
2 msk lag från syltad ingefära
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Fried rice

1 gul lök
125 g salladslök
1 msk rapsolja
5 dl kokt vitt ris (gärna basmatiris)
2 dl frysta gröna ärtor (tinade)
2 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 - 2 dl hackad koriander

Stekt ägg

4 ägg
1/2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till severing

ca 2 msk rostad lök

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1416 KJ / 338 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden