Kimchi fried rice | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kimchi fried rice

Ge gårdagens ris nytt liv genom att steka på det med goda grönsaker! Vrid upp smaken i detta ”fried rice” med en snabbfixad kimchi som du rör ner mot slutet. Bjud med stekta ägg och rostad lök, som tillsammans med riset blir till en riktig fullträff i smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kimchi: Strimla salladskålen fint. Rör ihop sambal oelek, vitlök, ingefära, ingefärslag, vinäger och salt i en bunke.
  2. Tillsätt kålen och blanda. Ställ åt sidan.
  3. Fried rice: Skala, dela och hacka löken. Strimla salladslöken.
  4. Fräs den gula löken i olja i en stor stekpanna 3-4 minuter. Tillsätt riset och stek på hög värme tills det får lite färg, ca 3 minuter.
  5. Rör ner kimchi, salladslök, ärter, sesamolja, soja och fisksås. Stek ytterligare ett par minuter. Blanda ner koriandern.
  6. Ägg: Stek äggen i smör i en annan stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera det stekta riset med ägg och rostad lök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
Snabb kimchi
  • 200 g salladskål
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk hackad syltad ingefära
  • 2 msk lag från syltad ingefära
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
Fried rice
  • 1 gul lök
  • 125 g salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl kokt vitt ris (gärna basmatiris)
  • 2 dl frysta gröna ärter (tinade)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 2 dl hackad koriander
Stekt ägg
  • 4 ägg
  • 1/2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Till severing
  • ca 2 msk rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1416 kJ / 338 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept