Kimchi fried rice

Betyg 2.9 av 5.
91 personer har röstat
0Klimatsmart
Kimchi fried rice

Ge gårdagens ris nytt liv genom att steka på det med goda grönsaker! Vrid upp smaken i detta ”fried rice” med en snabbfixad kimchi som du rör ner mot slutet. Bjud med stekta ägg och rostad lök, som tillsammans med riset blir till en riktig fullträff i smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Kimchi fried rice

Ingredienser

4 portioner

Snabb kimchi

200 g salladskål
1 msk sambal oelek
2 rivna vitlöksklyftor
1 1/2 msk hackad syltad ingefära
2 msk lag från syltad ingefära
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Fried rice

1 gul lök
125 g salladslök
1 msk rapsolja
5 dl kokt vitt ris (gärna basmatiris)
2 dl frysta gröna ärtor (tinade)
2 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 - 2 dl hackad koriander

Stekt ägg

4 ägg
1/2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till severing

ca 2 msk rostad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1416 KJ / 338 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bi Bim Bap med kimchi och räkor
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bi Bim Bap med räkor
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfilégryta med jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchi
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga