Kimchi fried rice

86
0 Klimatsmart
Kimchi fried rice

Ge gårdagens ris nytt liv genom att steka på det med goda grönsaker! Vrid upp smaken i detta ”fried rice” med en snabbfixad kimchi som du rör ner mot slutet. Bjud med stekta ägg och rostad lök, som tillsammans med riset blir till en riktig fullträff i smaker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Kimchi fried rice

Ingredienser

4 portioner

Snabb kimchi

200 g
salladskål
1 msk
sambal oelek
2
rivna vitlöksklyftor
1 1/2 msk
hackad syltad ingefära
2 msk
lag från syltad ingefära
1 tsk
vitvinsvinäger
1 krm
salt

Fried rice

1
gul lök
125 g
salladslök
1 msk
rapsolja
5 dl
kokt vitt ris (gärna basmatiris)
2 dl
frysta gröna ärtor (tinade)
2 tsk
sesamolja
1 msk
japansk soja
1 msk
fisksås
1 - 2 dl
hackad koriander

Stekt ägg

4
ägg
1/2 msk
smör
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Till severing

ca 2 msk
rostad lök

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1416 KJ / 338 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept