Kimchi fried rice
Ge gårdagens ris nytt liv genom att steka på det med goda grönsaker! Vrid upp smaken i detta ”fried rice” med en snabbfixad kimchi som du rör ner mot slutet. Bjud med stekta ägg och rostad lök, som tillsammans med riset blir till en riktig fullträff i smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
Snabb kimchi
200 g salladskål
1 msk sambal oelek
2 rivna vitlöksklyftor
1 1/2 msk hackad syltad ingefära
2 msk lag från syltad ingefära
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
Fried rice
1 gul lök
125 g salladslök
1 msk rapsolja
5 dl kokt vitt ris (gärna basmatiris)
2 dl frysta gröna ärtor (tinade)
2 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 - 2 dl hackad koriander
Stekt ägg
4 ägg
1/2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till severing
ca 2 msk rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1416 KJ / 338 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer