Frukostmackan
Med bröd, matfett och pålägg kan en macka varieras i all oändlighet. Här tipsar vi om våra receptfavoriter på goda frukostmackor.
Letar du efter gott och enkelt bröd? Då har du kommit rätt! Här är enkla recept på bröd som även passar dig som är nybörjare på att baka. Välj bland brödrecept med eller utan jäst i form av lättbakade limpor, klassiska frallor eller bröd som bakas i långpanna.
5 enkla brödrecept med jäst var det här! Vilket bakar du idag?
Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak. Limpan bakas på grahamsmjöl, vetemjöl och havregryn.
Kalljäsning, ett så gott och enkelt sätt att baka bröd på! Degen förbereds dagen innan och du kan snabbt förbereda frallorna på morgonen och njuta av nybakat bröd till frukost! Våra kalljästa frallor bakas på rågsikt och är riktigt, riktigt goda!
Sirapslimpa, en svensk brödklassiker som alltid passar som matsäck eller till frukost. Sirapslimpan bakar du med vetemjöl och rågsikt och den blir precis lagom söt av mörk sirap. Serveras helst nygräddad med valfritt pålägg.
Källarfranska, mjuka goda frallor som bakas på vetemjöl. Ät dem gärna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.
Upplev smaken av traditionella Hönökakor hemma. En Hönökaka är en ljus, mjuk och tunn brödkaka som fått sitt namn efter ön Hönö i Göteborgs skärgård. Bröden bakas med en blandning på rågsikt och vetemjöl och naggas innan de gräddas gyllene.
HönökakaOm du vill att det ska gå riktigt snabbt att baka bröd, välj ett av dessa recept utan jäst.
Baka ett enkelt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.
Saftig och god limpa som bakas på vetemjöl, rågmjöl och rågkross samt har rårörda lingon och gräddfil i degen. Servera med ett gott pålägg och en kopp te.
Det här mörka filmjölksbrödet är lättare att baka än vad du kanske tror. Fyllt med massor av goda nötter, fröer och torkad frukt blir brödet snabbt en favorit på frukostbordet.
Kavring är smakrikt, mörkt bröd med rågsikt, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat.
Från en deg till en annan – pizzadegen! Denna variant görs på bakpulver och pizzamjöl, vilket gör att du på nolltid kan grädda riktigt goda, hemgjorda pizzor.
Tryck ut hela bröddegen i en långpanna, så smidigt och minimalt med kladd.
Dessa tekakor är ett enkelt bröd i långpanna som ger dig härligt saftiga och mjuka brödbitar. Smidigt och enkelt är det dessutom när du bara trycker ut degen i en långpanna och gräddar i en omgång. Servera gärna tekakorna med en god ost eller marmelad.
Bröd i långpanna - tekakor för mångaHar du provat att baka med zucchini? Om inte är det dags nu! Detta zucchinibröd är ett saftigt och gott brytbröd som görs i långpanna och toppas med pumpakärnor och vallmofrön.
Zucchinibröd med frönGraham, råg, dinkel, vetemjöl special… Få koll på de olika mjölsorterna och vilken som passar när – läs vår mjölguide!
Att duka fram hembakat bröd när det är dags för frukost är svårslaget. Gott, vardagslyxigt och dessutom bra för plånboken. Här kommer tre tips när du bakar eget bröd:
Med bröd, matfett och pålägg kan en macka varieras i all oändlighet. Här tipsar vi om våra receptfavoriter på goda frukostmackor.
Vi bjuder på recept på krämiga bagels att njuta av till frukost, brunch eller mellis.
Med bönor och linser i degen blir brödet du bakar både saftigare och mer näringsrikt!
Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!
Här visar vi, med video och steg för steg, hur du gör egen surdeg på råg från grunden.
Om du vill baka en limpa men saknar jäst så kan du lätt byta ut det mot någonting annat.
Fröer och kärnor är fullproppade med nyttigheter, och som om det inte vore nog tillför det extra krisp och är otroligt gott. Här har vi samlat ett gäng tips och härliga recept där du kan baka med dessa små underverk!
Har du provat att baka bröd med grönsaker? Resultatet: saftigt, gott och lite nyttigare.