Källarfranska

Betyg 4.7 av 5.
151 personer har röstat
38
Källarfranska

Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.

Källarfranska

Ingredienser

16 st
5 dl  mjölk
50 g  jäst
720 g  vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk  salt
3 msk  olja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
151 personer har röstat

Kommentarer

Man kan med fördel använda torrjäst. Isåfall behöver man använda sig av varm degvätska och låta den stå en lite. Stund för att se så att jästen aktiverar sig.

Alvar

2024-08-15

Värm aldrig vätskan degen blir varm av knådningen.

Mats

2024-08-12

Jättebra och smarrigt! Hela familjen älskade det!

Cecilia

2024-08-05

Näringsvärde per portion

Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Morgonfrallor med kli
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba frallor
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostbullar
Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosenbröd
Betyg 3.2 av 5.
371 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga