Källarfranska
Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.
Ingredienser
16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
720 g vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk salt
3 msk olja
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Man kan med fördel använda torrjäst. Isåfall behöver man använda sig av varm degvätska och låta den stå en lite. Stund för att se så att jästen aktiverar sig.
Alvar
2024-08-15Värm aldrig vätskan degen blir varm av knådningen.
Mats
2024-08-12Jättebra och smarrigt! Hela familjen älskade det!
Cecilia
2024-08-05