Källarfranska
Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.
Ingredienser
16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
720 g vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk salt
3 msk olja
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Ska testa detta recept men ska blanda i riven ost så man får goda ost frallor istället
Lars
2024-03-28Följde också Kristinas / Marias tips + hade torrjäst istället för färsk. Himmelskt goda!
Simone
2024-02-28Goda och lätta att baka. Jag brukar lyxa till det och har lite riven parmesan på.
Carina
2024-02-20