Källarfranska

Betyg 4.8 av 5.
126 personer har röstat
28
Källarfranska

Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.

Källarfranska

Ingredienser

16 st
5 dl  mjölk
50 g  jäst
720 g  vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk  salt
3 msk  olja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
126 personer har röstat

Kommentarer

Ska testa detta recept men ska blanda i riven ost så man får goda ost frallor istället

Lars

2024-03-28

Följde också Kristinas / Marias tips + hade torrjäst istället för färsk. Himmelskt goda!

Simone

2024-02-28

Goda och lätta att baka. Jag brukar lyxa till det och har lite riven parmesan på.

Carina

2024-02-20

Näringsvärde per portion

Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Morgonfrallor med kli
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosenbröd
Betyg 3.2 av 5.
368 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostbullar
Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kuvertbröd
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga