Källarfranska

Betyg 4.7 av 5.
169 personer har röstat
40
Källarfranska

Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.

Källarfranska

Ingredienser

16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
720 g vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk salt
3 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
169 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat och supergoda!

Susanne

2024-10-09

Har i allt kallt. Går i maskin 10 min. Bakar ut och jäser typ 3 h. Blir perfekta.

Jonna

2024-09-21

Man kan med fördel använda torrjäst. Isåfall behöver man använda sig av varm degvätska och låta den stå en lite. Stund för att se så att jästen aktiverar sig.

Alvar

2024-08-15

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Morgonfrallor med kli
Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba frallor
Betyg 4.3 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostbullar
Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosenbröd
Betyg 3.2 av 5.
372 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kuvertbröd
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga