Källarfranska
Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.
Ingredienser
16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
720 g vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk salt
3 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Lättlagat och supergoda!
Susanne
2024-10-09Har i allt kallt. Går i maskin 10 min. Bakar ut och jäser typ 3 h. Blir perfekta.
Jonna
2024-09-21Man kan med fördel använda torrjäst. Isåfall behöver man använda sig av varm degvätska och låta den stå en lite. Stund för att se så att jästen aktiverar sig.
Alvar
2024-08-15