Hönökaka

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
6
Hönökaka

Upplev smaken av traditionella Hönökakor hemma. En Hönökaka är en ljus, mjuk och tunn brödkaka som fått sitt namn efter ön Hönö i Göteborgs skärgård. Bröden bakas med en blandning på rågsikt och vetemjöl och naggas innan de gräddas gyllene.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Hönökaka

Ingredienser

4 stora kakor
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 dl brödsirap
1 msk salt
9 - 10 dl vetemjöl (9-10 dl motsvarar ca 540-600 g)
6 dl rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
100 g rumsvarmt smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Dom blev jättegoda.

Hans olof

2022-09-05

Otroligt goda gjorde 8 st kakor 👌🏻

Thomas

2022-08-18

Jättegoda

Hans olof

2022-08-01

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och per kaka.
Energi5133 KJ / 1227 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater206 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nillas knäckebröd
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockanskt bröd
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga