Hönökaka
Upplev smaken av traditionella Hönökakor hemma. En Hönökaka är en ljus, mjuk och tunn brödkaka som fått sitt namn efter ön Hönö i Göteborgs skärgård. Bröden bakas med en blandning på rågsikt och vetemjöl och naggas innan de gräddas gyllene.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 stora kakor
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 dl brödsirap
1 msk salt
9 - 10 dl vetemjöl (9-10 dl motsvarar ca 540-600 g)
6 dl rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
100 g rumsvarmt smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och per kaka.
Energi5133 KJ / 1227 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater206 g
Protein27 g
Kommentarer
Dom blev jättegoda.
Hans olof
2022-09-05Otroligt goda gjorde 8 st kakor 👌🏻
Thomas
2022-08-18Jättegoda
Hans olof
2022-08-01