Zucchinibröd med frön
Har du provat att baka med zucchini? Om inte är det dags nu! Detta zucchinibröd är ett saftigt och gott brytbröd som görs i långpanna och toppas med pumpakärnor och vallmofrön.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
ca 12 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
ca 13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
3 dl havregryn
2 1/2 tsk salt
2 msk honung
7 dl grovriven zucchini (7 dl motsvarar ca 250 g)
1 dl hackade pumpakärnor
2 msk vallmofrön
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per brödskiva.
Gör så här
Tips
Har brödet blivit torrt? Fukta det lätt och värm i ugnen i 200°C 5–10 minuter. Brödet går bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g
Kommentarer
Lätt att göra o så gott!
Jennie
2024-04-04Fantastiskt och saftigt bröd som är enkelt att baka. Går att byta ut zucchinin mot äpple.
Louise
2023-11-30Gott bröd! Dock så saknades det info om att man bör använda flytande honung eller blanda fast honung direkt i vattnet eftersom att det annars bara blev två stora klumpar med honung mitt i degen. Frön och kärnor ramlar dessutom av brödet efter tillagning - bör det penslas med något för att få de att sitta bättre. Förutom det så var det sjukt gott!
Malin
2023-11-23