Zucchinibröd med frön

Betyg 4.8 av 5.
91 personer har röstat
28
Zucchinibröd med frön

Har du provat att baka med zucchini? Om inte är det dags nu! Detta zucchinibröd är ett saftigt och gott brytbröd som görs i långpanna och toppas med pumpakärnor och vallmofrön.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Zucchinibröd med frön

Ingredienser

ca 12 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
ca 13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
3 dl havregryn
2 1/2 tsk salt
2 msk honung
7 dl grovriven zucchini (7 dl motsvarar ca 250 g)
1 dl hackade pumpakärnor
2 msk vallmofrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Underbart saftigt och lättbakat! Tryckte ut det i pannan med blöta händer, och täckte med rikligt med vallmofrön. Perfekt krispig skorpa!

Sofia

2024-09-17

Kan jag byta ut vetemjölet med samma mängd glutenfritt finax?

Irene

2024-09-15

Hej Irene! Enligt flera av mjölmix tillverkarna så säger de att man ska kunna byta ut vetemjöl mot samma vikt av glutenfri mjölmix men vi har inte provat i detta receptet. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-09-17

Jättegott! Men hur gör jag att den lösa degen inte fastnar på duken under jäsningen? Marianne

Marianne

2024-09-11

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per brödskiva.
Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Glutenfritt bröd
Betyg 3.3 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Värdshusets långpannebröd
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bovetelimpa med aprikoser & frön
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga