Zucchinibröd med frön

Betyg 4.8 av 5.
71 personer har röstat
18
Zucchinibröd med frön

Har du provat att baka med zucchini? Om inte är det dags nu! Detta zucchinibröd är ett saftigt och gott brytbröd som görs i långpanna och toppas med pumpakärnor och vallmofrön.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Zucchinibröd med frön

Ingredienser

ca 12 bitar
25 g  färsk jäst
5 dl  kallt vatten
ca 13 dl  vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
3 dl  havregryn
2 1/2 tsk  salt
2 msk  honung
7 dl  grovriven zucchini (7 dl motsvarar ca 250 g)
1 dl  hackade pumpakärnor
2 msk  vallmofrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per brödskiva.

Gör så här

Tips

Har brödet blivit torrt? Fukta det lätt och värm i ugnen i 200°C 5–10 minuter. Brödet går bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och enkelt att baka !

Pia

2024-07-13

Lätt att göra o så gott!

Jennie

2024-04-04

Fantastiskt och saftigt bröd som är enkelt att baka. Går att byta ut zucchinin mot äpple.

Louise

2023-11-30

Näringsvärde per portion

Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Glutenfritt bröd
Betyg 3.3 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Värdshusets långpannebröd
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bovetelimpa med aprikoser & frön
Betyg 4 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga