Zucchinibröd med frön
Har du provat att baka med zucchini? Om inte är det dags nu! Detta zucchinibröd är ett saftigt och gott brytbröd som görs i långpanna och toppas med pumpakärnor och vallmofrön.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
ca 12 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
ca 13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
3 dl havregryn
2 1/2 tsk salt
2 msk honung
7 dl grovriven zucchini (7 dl motsvarar ca 250 g)
1 dl hackade pumpakärnor
2 msk vallmofrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per brödskiva.
Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g
Kommentarer
Underbart saftigt och lättbakat! Tryckte ut det i pannan med blöta händer, och täckte med rikligt med vallmofrön. Perfekt krispig skorpa!
Sofia
2024-09-17Kan jag byta ut vetemjölet med samma mängd glutenfritt finax?
Irene
2024-09-15Hej Irene! Enligt flera av mjölmix tillverkarna så säger de att man ska kunna byta ut vetemjöl mot samma vikt av glutenfri mjölmix men vi har inte provat i detta receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-17Jättegott! Men hur gör jag att den lösa degen inte fastnar på duken under jäsningen? Marianne
Marianne
2024-09-11