Lingonlimpa med gräddfil

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
3
Lingonlimpa med gräddfil

Ett gott och nyttigt frukostbröd som passar både till vardags och till helgfrukosten. Brödet är bakat på rågkross, linfrön, gräddfil och lingonsylt. Servera med ett gott pålägg och en kopp te.

Lingonlimpa med gräddfil

Ingredienser

1 limpa
1/2 dl hela linfrön
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl gräddfil
1 dl rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott bröd som håller sig färskt länge! Ni bara måste prova detta!

Camilla

2024-09-07

En fråga: Kan man byta ut vetemjölet mot havremjöl?

Tom

2024-03-18

Hej Tom! Det är ju lite knepigt att byta vetemjöl mot ett annat mjöl som är glutenfritt. Så för att vara på säkra sidan är det nog bäst att söka ett recept på glutenfritt bröd eller ett bröd bakat på havremjöl. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-22

Det var lätt att slänga i hop - inga konstigheter. Hade bara 3dl gräddfil så tog 2dl fil og 2msk honung. Det blev jätte gott! Mums!!

Lars

2016-02-12

Näringsvärde per portion

Energi940 KJ / 225 kCal
Fett7.1 g
Kolhydrater34.1 g
Protein5.7 g

Testa liknande recept

Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd med öl
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonbröd med citronfärskost
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
142 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga