Lingonlimpa med gräddfil
Ett gott och nyttigt frukostbröd som passar både till vardags och till helgfrukosten. Brödet är bakat på rågkross, linfrön, gräddfil och lingonsylt. Servera med ett gott pålägg och en kopp te.
Ingredienser
1 limpa
1/2 dl hela linfrön
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl gräddfil
1 dl rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi940 KJ / 225 kCal
Fett7.1 g
Kolhydrater34.1 g
Protein5.7 g
Kommentarer
Otroligt gott bröd som håller sig färskt länge! Ni bara måste prova detta!
Camilla
2024-09-07En fråga: Kan man byta ut vetemjölet mot havremjöl?
Tom
2024-03-18Hej Tom! Det är ju lite knepigt att byta vetemjöl mot ett annat mjöl som är glutenfritt. Så för att vara på säkra sidan är det nog bäst att söka ett recept på glutenfritt bröd eller ett bröd bakat på havremjöl. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-22Det var lätt att slänga i hop - inga konstigheter. Hade bara 3dl gräddfil så tog 2dl fil og 2msk honung. Det blev jätte gott! Mums!!
Lars
2016-02-12