Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingonlimpa med gräddfil

Ett gott och nyttigt frukostbröd som passar både till vardags och till helgfrukosten. Brödet är bakat på rågkross, linfrön, gräddfil och lingonsylt. Servera med ett gott pålägg och en kopp te.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 limpa portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en avlång bakform 1,5 liter (för 1 limpa) med matfett.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt gräddfil och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg.
  4. Häll degen i bakformen.
  5. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 minuter.
  6. Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 1 limpa
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1/2 dl rågkross
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 940 kJ / 225 kCal