Lingonlimpa med gräddfil
Ett gott och nyttigt frukostbröd som passar både till vardags och till helgfrukosten. Brödet är bakat på rågkross, linfrön, gräddfil och lingonsylt. Servera med ett gott pålägg och en kopp te.
Ingredienser
1 limpa
1/2 dl hela linfrön
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl gräddfil
1 dl rårörda lingon
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi940 KJ / 225 kCal
Fett7.1 g
Kolhydrater34.1 g
Protein5.7 g
Kommentarer
En fråga: Kan man byta ut vetemjölet mot havremjöl?
Tom
2024-03-18Det var lätt att slänga i hop - inga konstigheter. Hade bara 3dl gräddfil så tog 2dl fil og 2msk honung. Det blev jätte gott! Mums!!
Lars
2016-02-12