Sirapslimpa

41
15
Sirapslimpa

Baka eget bröd blir alltid extra gott. Så varför inte baka en sirapslimpa? Denna svenska brödklassiker som alltid passar som matsäck eller till frukost. Sirapslimpan bakar du med vetemjöl och rågsikt och den blir precis lagom söt av mörk sirap. Serveras helst nygräddad med valfritt pålägg.

Sirapslimpa

Ingredienser

2 limpor
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
1 msk salt
7 - 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
8 dl rågsikt (8 dl motsvarar ca 480 g)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Jan-henrik

2022-05-17

Som flera andra. Degen jäser inte.

Linda

2022-02-23

Degen jäser inte. Har mätt upp allting i vikt och vätskan 37 grader. Har gjort om degen och samma sak. Har aldrig hänt förut.

Mikael

2022-01-31

Världens godaste bröd, för er som inte provat ännu. Gör det! Ni kommer inte ångra er