Baka eget bröd blir alltid extra gott. Så varför inte baka en sirapslimpa? Denna svenska brödklassiker som alltid passar som matsäck eller till frukost. Sirapslimpan bakar du med vetemjöl och rågsikt och den blir precis lagom söt av mörk sirap. Serveras helst nygräddad med valfritt pålägg.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och byt filmjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska det vara jäst för söta degar? Det står inte vilken sorts jäst man ska använda, men det är ju ganska mycket sirap i receptet..
Isabella
2023-03-03Hej Isabella! Vi har provbakat med vanlig "blå" jäst. Det funkar säkerligen bra med jäst för söta degar också. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-06Gjorde halva satsen. Jäsningen gick super för mig. Använde dock torrjäst. Upplever också att mjölmängden var rimlig, men jag måttade mjölet i gram istället för dl. Fick en elastisk deg som jäste väl. Bakade i mjölad brödform 38min 175grader :)
Åsa
2023-02-18Minskade lite på mjölet efter jag läst alla kommentarer. Hade inga problem med jäsningen.
Marita
2023-01-29