Sirapslimpa

24
9
Sirapslimpa

Baka eget bröd blir alltid extra gott. Så varför inte baka en sirapslimpa? Denna svenska brödklassiker som alltid passar som matsäck eller till frukost. Sirapslimpan bakar du med vetemjöl och rågsikt och den blir precis lagom söt av mörk sirap. Serveras helst nygräddad med valfritt pålägg.

Skriv ut
Sirapslimpa

Ingredienser

2 limpor
50 g
smör
5 dl
filmjölk
50 g
färsk jäst
2 dl
mörk sirap
1 msk
salt
7 - 8 dl
vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
8 dl
rågsikt (8 dl motsvarar ca 480 g)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Eva

2021-03-31

Mycket bra recept, lätt och snabbt att baka med proffsigt resultat!

Jeanette

2021-03-16

Går det att baka bröden i formar?

Redaktionen ICAse

2021-03-17

Hej Jeanette! Det går bra att baka bröden i formar. Kom ihåg att smöra formarna och ha lite koll på bröden i ugnen. Gräddningstiden kan behöva justeras. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Johnny

2021-02-25

Ett jätte gott bröd. Provade med olivolja, 1,5 dl, istället för smör. Funkade bra. Sen klickade jag i lite mer är än en matsked pepparots ost som skräpade i kylen. Blev gott. Kul att experimentera med baket. Vänligen Johnny

Testa liknande recept