Sirapslimpa

18
6
Sirapslimpa

Baka eget bröd blir alltid extra gott. Så varför inte baka en sirapslimpa? Denna svenska brödklassiker som alltid passar som matsäck eller till frukost. Sirapslimpan bakar du med vetemjöl och rågsikt och den blir precis lagom söt av mörk sirap. Serveras helst nygräddad med valfritt pålägg.

Skriv ut
Sirapslimpa

Ingredienser

2 limpor
50 g
smör
5 dl
filmjölk
50 g
färsk jäst
2 dl
mörk sirap
1 msk
salt
7 - 8 dl
vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
8 dl
rågsikt (8 dl motsvarar ca 480 g)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Frida

1/25/2021

Nu har jag testat att baka sirapslimporna efter detta recept två gånger. Båda gångerna så har degen inte jäst vid första jäsningen. Vad gör jag för fel? Jag har mätt temperaturen på degvätskan så att den är 37°.

Erik

1/19/2021

Superbra recept, lätt att följa och jag som är helt novis kan inte förstå att det är JAG som har bakat det här otroliga brödet. Enda problemet är att det tar slut på en gång :)

Anna

9/11/2020

Smidigt att baka, uppskattat av familjens limpälskare :-)

Testa liknande recept