Morotslimpa

Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
2 limpor
25 g färsk jäst
5 1/2 dl fingervarmt vatten (37°C)
1/2 dl rapsolja
3/4 dl ljus sirap
2 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
1 msk salt
3 dl finrivna morötter (ca 150 g)
11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
Gör så här
00:10:00
00:45:00
00:20:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt.
Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g
Kommentarer
Om man inte har tillgång till ugn, kan man köra degen i airfryern då?
Petronella
2025-04-14Hej Petronella! Det går säkert! Det finns ju till och med kokböcker med hur man bakar i airfryern. Men dessvärre kan jag inte svara på om man måste ändra tid eller temperatur så där får du googla lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-15Sååå gott! Jag gjorde det som ett kalljäst bröd Det jäste väldigt fint i kylen!
Cecilia
2025-04-12Hej, går det att baka utan bakmaskin? Hur länge behöver man knåda då ungefär tror ni? Mvh Sofia
Sofia
2025-04-04Hej Sofia! Då får du nog knåda i ungefär 10-15 minuter skulle jag tro. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-04