Morotslimpa

Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat
8
Morotslimpa

Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Morotslimpa

Ingredienser

2 limpor
25 g  färsk jäst
5 1/2 dl  fingervarmt vatten (37°C)
1/2 dl  rapsolja
3/4 dl  ljus sirap
2 dl  havregryn
3 dl  grahamsmjöl
1 msk  salt
3 dl  finrivna morötter (ca 150 g)
11 dl  vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt.

Gör så här

Tips

Ska du inte äta allt bröd direkt? Skiva brödet och frys in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Min ugn blir så varm så efter 30 minuter fin färg men tog ut limporna efter 35 minuter fick stå kvar i formen i 10 minuter. Bra!

Harriet

2024-03-20

Gjorde med torrjäst. Gick alldeles utmärkt.

Lise-lott

2024-02-21

Kan man använda torrjäst

Camilla

2024-02-11

Hej Camilla! Det är inget vi har prövat men det bör gå bra. Använd bara anvisningen på torrjästförpackningen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-02-12

Näringsvärde per portion

Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
144 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelltårta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och chokladtårta
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banan- och toffeepaj med choklad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga