Morotslimpa
Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
2 limpor
25 g färsk jäst
5 1/2 dl fingervarmt vatten (37°C)
1/2 dl rapsolja
3/4 dl ljus sirap
2 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
1 msk salt
3 dl finrivna morötter (ca 150 g)
11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt.
Gör så här
Tips
Ska du inte äta allt bröd direkt? Skiva brödet och frys in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g
Kommentarer
Min ugn blir så varm så efter 30 minuter fin färg men tog ut limporna efter 35 minuter fick stå kvar i formen i 10 minuter. Bra!
Harriet
2024-03-20Gjorde med torrjäst. Gick alldeles utmärkt.
Lise-lott
2024-02-21Kan man använda torrjäst
Camilla
2024-02-11Hej Camilla! Det är inget vi har prövat men det bör gå bra. Använd bara anvisningen på torrjästförpackningen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-12