Morotslimpa
Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
2 limpor
25 g färsk jäst
5 1/2 dl fingervarmt vatten (37°C)
1/2 dl rapsolja
3/4 dl ljus sirap
2 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
1 msk salt
3 dl finrivna morötter (ca 150 g)
11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt.
Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g
Kommentarer
Ska man inte förvärma ugnen? Utan man ska ställa in formarna när man startar ugnen?
Emma
2024-11-16Hej Emma! Ugnen ska värmas till 200°C och sen ska gräddas. Vi har nu delat upp stegen så det blir tydligare. Hoppas brödet blev bra. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-11-18Stämmer det verkligen att det är 2000 kalorier per portion? Eller menar ni 2000 kalorier för två hela limpor?
Denice
2024-11-09Hej Denice! Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-12Tack för receptet till mycket goda limpor, jag tog vetemjölet Manitoba Cream och det blev så bra!
Anita
2024-06-11