Morotslimpa
Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
2 limpor
25 g färsk jäst
5 1/2 dl fingervarmt vatten (37°C)
1/2 dl rapsolja
3/4 dl ljus sirap
2 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
1 msk salt
3 dl finrivna morötter (ca 150 g)
11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g
Kommentarer
Tack för receptet till mycket goda limpor, jag tog vetemjölet Manitoba Cream och det blev så bra!
Anita
2024-06-11Min ugn blir så varm så efter 30 minuter fin färg men tog ut limporna efter 35 minuter fick stå kvar i formen i 10 minuter. Bra!
Harriet
2024-03-20Gjorde med torrjäst. Gick alldeles utmärkt.
Lise-lott
2024-02-21