Kalljästa frallor

Betyg 3.9 av 5.
365 personer har röstat
59
Kalljästa frallor

Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Kalljästa frallor

Ingredienser

14 frallor
1/2   förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl  kallt vatten
1 msk  honung
1 msk  olivolja
2 tsk  salt
11 dl  rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per fralla.

Gör så här

Tips

Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
365 personer har röstat

Kommentarer

Hej, Kan man byta ut mjölet mot glutenfritt?

Charlotte

2024-05-06

Hej! Jag är nyfiken på om man kan få veta hur mycket näringsvärde det är per fralla på ett ungefär? Hittar det på era sommarfrallor men inte på dessa. /Ulrika

Ulrika

2024-04-07

Hej Ulrika! Nu finns näringsvärdet i receptet, beräknat per fralla. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-12

Kan man frysa degen om man inte vill grädda så många på en gång?

Elisabet

2024-04-01

Näringsvärde per portion

Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa vetefrallor
Betyg 2.8 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzadeg med bakpulver
Betyg 4.3 av 5.
361 personer har röstat
Under 30 min att tillaga