Kalljästa frallor
Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
14 frallor
1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per fralla.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
Läste i kommenterna att näringsvärde per fralla ska stå men jag hittar det inte? Bakat för andra gången, har varmluftsugn och 20min på 225grader gav en väldig hård skorpa så jag får vakta det bättre nästa gång. För det blir fler gånger, mycket gott!
Therese
2025-01-12Hej Therese! Scrolla ner under kommentarerna så hittar du näringsberäkningen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-01-13Kanonbra recept och busenkelt att göra. Har precis satt en deg att baka av i morgon fm. Har bakat bullarna många gånger och blir lika glad varje gång jag öppnar ugnen för att plocka ut dem. Väldigt uppskattade när vi har föreningsmöten hos oss!
Bo
2025-01-11Hej! Om jag gör degen på natten innan och bakar för middag kommer det funka? Det skulle säkert bli nästan 20 timmar. Tänkte att det skulle vara gott med färska frallor och tomatsoppa på middag.
Henna eveliina
2025-01-06Hej Henna Eveliina! Det finns en liten risk att de blir överjästa, men det är egentligen ingen fara, de blir då lite platta vid gräddningen bara. Om du provar får du gärna meddela hur det blev. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-07