Kalljästa frallor

Betyg 4 av 5.
385 personer har röstat
68
Kalljästa frallor

Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Kalljästa frallor

Ingredienser

14 frallor
1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
385 personer har röstat

Kommentarer

Fungerar bättre med torrjäst som man rör ut i ljummet vatten. Minska mjölet så att konstisensen på degen blir som havregrynsgröt. Knåda inte degen, kör inte i bakmaskin, utan rör bara i hop allt med en slev

Jeanette

2024-10-20

Jättegoda, bra recept, och kul att testa på att kalljäsa!

Mia-carin

2024-10-12

Ja har oxå testat detta flera gånger. Jättegoda frallor men ibland jäser mina degar och ibland inte. Håller med Elin nedan, de bli jättegoda men få till antal. Vet inte heller vad jag gör för fel. Följer receptet exakt..

Linda

2024-09-22

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per fralla.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa vetefrallor
Betyg 2.8 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkel- och morotsfrallor
Betyg 3.5 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga