Kalljästa frallor
Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
14 frallor
1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per fralla.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
Fungerar bättre med torrjäst som man rör ut i ljummet vatten. Minska mjölet så att konstisensen på degen blir som havregrynsgröt. Knåda inte degen, kör inte i bakmaskin, utan rör bara i hop allt med en slev
Jeanette
2024-10-20Jättegoda, bra recept, och kul att testa på att kalljäsa!
Mia-carin
2024-10-12Ja har oxå testat detta flera gånger. Jättegoda frallor men ibland jäser mina degar och ibland inte. Håller med Elin nedan, de bli jättegoda men få till antal. Vet inte heller vad jag gör för fel. Följer receptet exakt..
Linda
2024-09-22