Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra recept och enkelt att göra! Så gott med färska fralla på en lördagsmorgon! Rekommenderar att prova detta! Lade till lite sesamfrön o solroskärnor:)
Lena
2023-08-19Superenkla att göra och jättegoda. Bytte ut 2 dl av rågsikten till grovt rågmjöl och minskade på rågsikten till 7 dl, de blir mer som surdegsbröd. Använde ångfunktion i varmluftsugnen och det blir en god frasighet på ytan.
Susanne
2023-05-01De blir väldigt goda. Jag låter de jäsa i en plastdunkar som är insmörjas med lite rapsolja på väggarna och då upplever jag att degen lossnar mycket enklare på morgonen. Mjöla bordet ordentligt innan ni häller ut degen. Ett tips är att använda matbordet om det är gjort av sten. Jag också blandar solrosfrön, chiafrön samt pumpafrön i degen när jag blandar den då blir frallorna godare och nyttigare. Använd vikten på mjölet och inte antal deciliter.
Vandad
2023-04-17