Kalljästa frallor

291
40
Kalljästa frallor

Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Kalljästa frallor

Ingredienser

14 frallor
1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

291

Kommentarer

Maria

2022-12-30

Har det här receptet bytt namn? Brukade söka på ”Karolinas lata frallor” eller något liknande för att få upp receptet men det verkar vara ändrat, är det här samma recept fast ni har ändrat till lite mindre mjöl (vilket har rekommenderats i kommentarerna)? Tack på förhand.

Hanna

2022-11-15

Jag älskar detta recept! Det går att variera i all oändlighet. Rivna morötter, solroskärnor, olika sorters mjöl, soltorkade tomater, vitlök, oregano, torkad frukt… underbart gott!

Eva

2022-10-07

Lätt att röra ihop på kvällen. Passar att variera med olika mjölsorter, grövre eller ljusare. Jag lägger ofta i frön eller grovhackade nötter.