Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2001
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Isabell
2023-01-07Det här brödet är bland det godaste jag ätit, jag brukar laborera med olika mjölsorter, sist hade jag i både kruskakli och havregryn, förutom det laborerar jag även med olika frön sist hade jag i chiafrön, när det gäller frukt leker jag lite med äpple, morot, tranbär och katrinplommon, jag använder oftast grovt hackade valnötter men har ofta även med andra nötter. Jummy!
Pernilla
2022-12-30Gott bröd! Hade 2 tsk bikarbonat och 1 tsk bakpulver i då jag tyckte receptet hade för lite sådant i, blev perfekt! Hade även 3 dl sirap i för ville ha ett sötare ”julbröd” och adderade då 2 dl havregryn till pga ökad mängd vätska.
Erik
2022-10-20Ett underbart gott bröd! Har blivit favoriten hemma hos oss!