Mörkt filmjölksbröd
Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
2 bröd
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g)
1 dl russin
1 dl hasselnötter
10 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi10784 KJ / 2569 kCal
Fett71 g
Salt6 g
Kolhydrater391 g
Protein68 g
Kommentarer
Ska göra detta recept ikväll. Kan man hopppa över nötterna och den torkade frukten och det blir bra ändå?
Ingela
2024-10-09Så super-gott och enkelt! Jag undrar precis som Peter varför det är så viktigt att blanda försiktigt? Ser bara en gissning om gift i krossade linfrön från Elisabet. Andra skriver att de krossar linfröna medvetet. Höstiga hälsningar Susanne H.
Susanne
2024-09-25Jättegott bröd, blir mer bakning av detta! Och tack för tipset om temperatur i brödet. I min ugn blev det 20 min extra för att komma upp i 98-99 grader. Bröden blev perfekta! :-) Perfekt att skiva, frysa 7n och ta fram eftersom.
Lena
2024-08-15