Mörkt filmjölksbröd

Betyg 4.5 av 5.
336 personer har röstat
104
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Mörkt filmjölksbröd

Ingredienser

2 bröd
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g)
1 dl russin
1 dl hasselnötter
10 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
336 personer har röstat

Kommentarer

Ska göra detta recept ikväll. Kan man hopppa över nötterna och den torkade frukten och det blir bra ändå?

Ingela

2024-10-09

Så super-gott och enkelt! Jag undrar precis som Peter varför det är så viktigt att blanda försiktigt? Ser bara en gissning om gift i krossade linfrön från Elisabet. Andra skriver att de krossar linfröna medvetet. Höstiga hälsningar Susanne H.

Susanne

2024-09-25

Jättegott bröd, blir mer bakning av detta! Och tack för tipset om temperatur i brödet. I min ugn blev det 20 min extra för att komma upp i 98-99 grader. Bröden blev perfekta! :-) Perfekt att skiva, frysa 7n och ta fram eftersom.

Lena

2024-08-15

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi10784 KJ / 2569 kCal
Fett71 g
Salt6 g
Kolhydrater391 g
Protein68 g

Testa liknande recept

Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga