Mörkt filmjölksbröd

165
46
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Mörkt filmjölksbröd

Ingredienser

2 bröd
7 dl
vetemjöl
4 dl
grahamsmjöl
2 dl
grovt rågmjöl
1 tsk
salt
1 dl
solrosfrön
1 dl
hela linfrön
1 dl
hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g)
1 dl
russin
1 dl
hasselnötter
1 l
filmjölk
1.5 tsk
bikarbonat
2 dl
mörk sirap

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölken mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Det går att laborera med olika sorters mjöl; kornmjöl, vetekli, råg. Se bara till att behålla mängden vetemjöl för glutenmängden. Man kan också variera fyllningen med skivor av banan eller bitar av äpple. Välj själv!

Vad tyckte du om receptet?

165

Kommentarer

Monica

1/22/2021

Mitt bröd blev väldigt kladdigt inuti när jag hade lingon som var ihopkokade, det blev antagligen för vattnig. Nu har jag mindre mängd frysta lingon och då går det bra. Min slutsats blev att jag måste ha koll på hur mycket feukten/bären urvattnas.

Tony

12/23/2020

Gott bröd som passar perfekt nu till julen🎅🧑‍🎄🤶

Melindha

11/26/2020

Ska man ha varmluftsfunktion på eller ska man ha över- och undervärme? Ska man ha hela solrosfrön eller skalade? Hur många dagar håller brödet ca?

Näringsvärde per portion

Energi 10784 KJ / 2569 kCal
Fett 71 g
Salt 5.61 g
Kolhydrater 391 g
Protein 68 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept