Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Ingredienser
2 bröd
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g)
1 dl russin
1 dl hasselnötter
10 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Gör så här
01:30:00
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi10784 KJ / 2569 kCal
Fett71 g
Salt6 g
Kolhydrater391 g
Protein68 g
Kommentarer
Jag älskar det här brödet! Bakar det ofta. Senast jag kom på att jag skulle göra det hade jag ingen filmjölk hemma så jag tog Creme fraich i stället med en gnutta mjölk i så det blev ungefär samma konsistens som fil. Det gick jätte-bra. Enda skillnaden var att brödet blev något smuligare. Smaken var dock nästan snäppet godare än vanligt...
Susanne
2025-02-27Jag har gjort de här brödet flera gånger och vi älskar de. 🙂 Jag tillsätter ca 2tsk kanel i receptet.
Maria
2025-01-03Ska göra detta recept ikväll. Kan man hopppa över nötterna och den torkade frukten och det blir bra ändå?
Ingela
2024-10-09