Mörkt filmjölksbröd

176
51
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Mörkt filmjölksbröd

Ingredienser

2 bröd
7 dl
vetemjöl
4 dl
grahamsmjöl
2 dl
grovt rågmjöl
1 tsk
salt
1 dl
solrosfrön
1 dl
hela linfrön
1 dl
hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g)
1 dl
russin
1 dl
hasselnötter
1 l
filmjölk
1 1/2 tsk
bikarbonat
2 dl
mörk sirap

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölken mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Tips

Det går att laborera med olika sorters mjöl; kornmjöl, vetekli, råg. Se bara till att behålla mängden vetemjöl för glutenmängden. Man kan också variera fyllningen med skivor av banan eller bitar av äpple. Välj själv!

Vad tyckte du om receptet?

176

Kommentarer

Lina

2021-04-28

Ska detta bröd också vara 96 grader när det är klart? Efter 1,5 timme på 175 grader är mitt bröd bara 80-85 grader.

Gunnel

2021-03-29

Mitt älsklingsbröd❤️

Eva carin marga

2021-02-24

Genombakat!

Näringsvärde per portion

Energi 10784 KJ / 2569 kCal
Fett 71 g
Salt 5.61 g
Kolhydrater 391 g
Protein 68 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept