Mörkt filmjölksbröd

218
63
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Mörkt filmjölksbröd

Ingredienser

2 bröd
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g)
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Tips

Det går att laborera med olika sorters mjöl; kornmjöl, vetekli, råg. Se bara till att behålla mängden vetemjöl för glutenmängden. Man kan också variera fyllningen med skivor av banan eller bitar av äpple. Välj själv!

Vad tyckte du om receptet?

218

Kommentarer

Anna-karin

2022-01-24

Bakar bara det här brödet nu för tiden. Varierar med lite olika torkade fruktbitar och mjölsorter. Bästa brödet som till och med barnbarnet äter med god aptit.

Annika

2022-01-23

Ett helt underbart gott och lättbakat bröd som jag började baka när pandemin slog till och sen har jag fortsatt.

Ann-mari

2022-01-17

Så himla gott! Har bakat om och om igen. Lika uppskattat!

Näringsvärde per portion

Energi 10784 KJ / 2569 kCal
Fett 71 g
Salt 6 g
Kolhydrater 391 g
Protein 68 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept