Grovt rågbröd

89
17
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk eller yoghurt
3/4 dl ljus sirap

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Annika

2021-10-18

Gjorde som receptet tills brödet var 97 grader. Blev något torrt enligt min smak. Väldigt gott! Ska prova att ta ut den lite tidigare nästa gång?!

Mejfang

2021-08-22

Enkelt recept som blir bra varje gång! Lätt att variera med olika fröer, russin osv :)

Elenor

2021-07-14

Jättegott bröd och superenkelt att baka. Har bakat det massor av gånger och är svärmors favoritbröd. Brukar även lägga i solroskärnor, pumpakärnor och linfrön.

Näringsvärde per portion

Energi 8351 KJ / 1995 kCal
Fett 23 g
Salt 8 g
Kolhydrater 377 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept