Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Gör så här
00:50:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g
Kommentarer
43 stTack för svaret! Har smakat detta jättegoda bröd!!! Det var lite mindre sirap i ( 0.5 dl) vilket jag tror räcker. Hälsningar Carina
Carina
Kan man använda rågflingor istället för rågmjöl?
Carina
Hej Carina! Jag tror, utan att ha testat det, att det inte fungerar så bra. Rågmjöl ger en jämnare deg och binder bättre än flingor. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Skall det vara både bikarbonat och bakpulver i brödet?
Anette
Hej Anette! Stämmer, blir bäst bröd med båda. Hälsningar Niclas
ICA-köket