Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Ingredienser
1 limpa
4 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk eller yoghurt
3/4 dl ljus sirap
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g
Kommentarer
Gott och snabbt! Minskade lite på sirapen och tog lite mer brödkryddor. Kommer att göra det flera gånger.
Åsa
2023-11-27Funkar det med 1.5L bakform eller svämmar det över då?
Lasse
2023-10-06Hej Lasse! Vi rekommenderar en form som rymmer 2 liter. I en mindre form kan det bli som du skriver, att degen svämmar över. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-06Äter bara detta brödet numera. Enkelt att baka och gott att ta fram från frysen. Bakar med valnötter och linfrön 😍
Carina
2023-08-12