Grovt rågbröd

Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
38
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk eller yoghurt
3/4 dl ljus sirap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott bröd. Gör 2 bröd åt gången och ökar receptet med 25 %. Har också tagit kardemumma som krydda de senaste gångerna och halverat mängden sirap.

Lars-erik

2024-11-27

Bikarbonat och bakpulver är det inte lite samma sak? Bakpulver innehåller bikarbonat… kan man inte använda det ena eller det andra istället, blir väl lite andra doserings då men man behöver bara ett tillbehör.

Raimo

2024-07-20

Andra gången jag bakade brödet bytte jag ut russinen jag hade första gången mot tranbär, mycket gott! Nästa gång ska jag nog minska lite på sirapen.

Camilla

2024-07-02

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Pizzadeg med bakpulver
Betyg 4.3 av 5.
366 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mazarin i långpanna
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor
Betyg 4 av 5.
385 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronrutor
Betyg 3.5 av 5.
129 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga