Grovt rågbröd

Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
37
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl  vetemjöl
3 dl  grovt rågmjöl
1 tsk  bakpulver
2 tsk  bikarbonat
3/4 tsk  salt
2 tsk  brödkryddor
5 dl  filmjölk eller yoghurt
3/4 dl  ljus sirap

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat

Kommentarer

Bikarbonat och bakpulver är det inte lite samma sak? Bakpulver innehåller bikarbonat… kan man inte använda det ena eller det andra istället, blir väl lite andra doserings då men man behöver bara ett tillbehör.

Raimo

2024-07-20

Andra gången jag bakade brödet bytte jag ut russinen jag hade första gången mot tranbär, mycket gott! Nästa gång ska jag nog minska lite på sirapen.

Camilla

2024-07-02

Jättegott bröd som är superenkelt att göra! Jag la till solroskärnor, pumpafrön och russin efter tips från andra.

Camilla

2024-05-18

Näringsvärde per portion

Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Karamelltårta
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och chokladtårta
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor
Betyg 3.9 av 5.
374 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga