Grovt rågbröd

Betyg 4.3 av 5.
128 personer har röstat
29
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl  vetemjöl
3 dl  grovt rågmjöl
1 tsk  bakpulver
2 tsk  bikarbonat
3/4 tsk  salt
2 tsk  brödkryddor
5 dl  filmjölk eller yoghurt
3/4 dl  ljus sirap

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
128 personer har röstat

Kommentarer

Gott och snabbt! Minskade lite på sirapen och tog lite mer brödkryddor. Kommer att göra det flera gånger.

Åsa

2023-11-27

Funkar det med 1.5L bakform eller svämmar det över då?

Lasse

2023-10-06

Hej Lasse! Vi rekommenderar en form som rymmer 2 liter. I en mindre form kan det bli som du skriver, att degen svämmar över. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-10-06

Äter bara detta brödet numera. Enkelt att baka och gott att ta fram från frysen. Bakar med valnötter och linfrön 😍

Carina

2023-08-12

Näringsvärde per portion

Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.3 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågbröd med frukt och nötter
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga