Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 limpa portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap.
  3. Häll upp i en smord och mjölad brödform som rymmer ca 2 liter (för 1 limpa). Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
  4. Låt svalna i formen ca 10 minuter och stjälp sedan upp på galler.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Ingredienser

Portioner: 1 limpa
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • 5 dl filmjölk eller yoghurt
  • 3/4 dl ljus sirap
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 8351 kJ / 1995 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer