Grovt rågbröd
Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
1 limpa
4 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk eller yoghurt
3/4 dl ljus sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g
Kommentarer
Jättegott bröd. Gör 2 bröd åt gången och ökar receptet med 25 %. Har också tagit kardemumma som krydda de senaste gångerna och halverat mängden sirap.
Lars-erik
2024-11-27Bikarbonat och bakpulver är det inte lite samma sak? Bakpulver innehåller bikarbonat… kan man inte använda det ena eller det andra istället, blir väl lite andra doserings då men man behöver bara ett tillbehör.
Raimo
2024-07-20Andra gången jag bakade brödet bytte jag ut russinen jag hade första gången mot tranbär, mycket gott! Nästa gång ska jag nog minska lite på sirapen.
Camilla
2024-07-02