Grovt rågbröd

Betyg 4.4 av 5.
144 personer har röstat
35
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl  vetemjöl
3 dl  grovt rågmjöl
1 tsk  bakpulver
2 tsk  bikarbonat
3/4 tsk  salt
2 tsk  brödkryddor
5 dl  filmjölk eller yoghurt
3/4 dl  ljus sirap

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
144 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott bröd som är superenkelt att göra! Jag la till solroskärnor, pumpafrön och russin efter tips från andra.

Camilla

2024-05-18

Vi älskade helt enkel. Men nu ska jag baka det igen och har inte mycket filmjölk undrar om det går att blanda med mjölk?

Aida

2024-04-04

Hej Aida! Det går säkert bra, bara du har kanske hälften filmjölk i alla fall. Syran från filmjölken behövs för att bikarbonaten ska fungera som jäsmedel nämligen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-05

Hej jag 6ndrar om jag kan blanda filmjölk med mjölk?

Aida

2024-04-04

Näringsvärde per portion

Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och chokladtårta
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelltårta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga