Grovt rågbröd

72
13
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl
vetemjöl
3 dl
grovt rågmjöl
1 tsk
bakpulver
2 tsk
bikarbonat
3/4 tsk
salt
2 tsk
brödkryddor
5 dl
filmjölk eller yoghurt
3/4 dl
ljus sirap

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Thomas

2021-04-20

Ja, det var faktiskt så där enkelt, och så där gott, som det framställs i receptet och i de andra kommentarer som är här.

Martina

2021-04-02

Jättegott bröd, men tillagningstiden stämmer inte. Har gjort det ett par ggr nu och måste ha det inne i ca 1h 20 min för att nå 97 grader. Annars superbra och enkelt recept!

Elisabet

2021-03-21

Lätt o gott

Näringsvärde per portion

Energi 8351 KJ / 1995 kCal
Fett 23 g
Salt 8 g
Kolhydrater 377 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept