Grovt rågbröd

57
7
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl
vetemjöl
3 dl
grovt rågmjöl
1 tsk
bakpulver
2 tsk
bikarbonat
0.75 tsk
salt
2 tsk
brödkryddor
5 dl
filmjölk eller yoghurt
0.75 dl
ljus sirap

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Ulla britt

12/18/2020

Andra gången jag bakar detta himla goda och lättbakade grovbröd. Bakar två åt gången och har russin i det ena. Bra tips att kolla med termometern då baktiden kan variera.

Amanda

11/22/2020

Testade göra detta bröd men var tvungen att använda fint rågmjöl eftersom att set inte fanns grovt på affären. Delar av limpan blev aldrig klara, jade säkert den inne i två timmar, fortfarande degiga partier. Kan dryga berott på att jag använde finmalt rågmjöl? Vill gärna testa igen för smaken i sig var god, får bli o testa med grovt nästa gång!

Ann-louise

10/1/2020

Hur mycket protein innehåller en skiva av brödet De står 50 g ? De kan väl inte stämma är de hela limpan som innehåller 50g?

Redaktionen ICAse

10/1/2020

Hej Ann-Louise! Ja precis, brödet är beräknat på torrvikten på en hel limpa eftersom man ofta skär och gillar olika stora skivor. Så dela uträkningen med antal skivor du får ut på ditt bröd. Hoppas du gillar brödet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 8351 KJ / 1995 kCal
Fett 23 g
Salt 8 g
Kolhydrater 377 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept