Grovt rågbröd

111
23
Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Grovt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
4 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk eller yoghurt
3/4 dl ljus sirap

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Emma

2022-08-28

Bakade detta brödet för första gången idag. Så gott! Tog 55 min innan brödet var uppe i rätt temperatur så tidsangivelsen stämde för mig. Rekommenderas varmt. Det här brödet kommer bakas regelbundet framöver!

Sten

2022-08-23

Hur många kolhydrater/100 gram. Jättegott btöd. Är diabetiker.

Redaktionen ICAse

2022-08-25

Hej Sten! Tack för din fråga och vi blir så glada att höra att du tycker om receptet! Vi har tyvärr inte möjlighet att ange näringsvärden per 100 g. Hälsningar Elina

Anna

2022-07-29

Hej! Det blev jättegott! Jag vill gärna baka det igen, men jag har ingen filmjölk/yoghurt hemma. Kan man ersätta med något annat?

Näringsvärde per portion

Energi 8351 KJ / 1995 kCal
Fett 23 g
Salt 8 g
Kolhydrater 377 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden