Stekpannebröd

Enklast möjliga bröd gör du i en stekpanna. Här har du ett grundrecept för stekpannebröd, men våga gärna prova någon av föreslagna smaksättningar för extra god smak på brödet i stekpannan.

Ingredienser
6 bröd
50 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag menade, att jag provat på att baka med båda metoderna (med bakpulver och med färsk jäst).
Maria
2025-02-14Jo Ulrika, jag läste frågan och provade. Men, tror att vanlig jäst passar bättre då. Så jag tog 5 g färsk jäst och blandade med lite mjölk först, sedan resten av ingredienserna. Därefter fick degen stå kallt, övertäckt, över natt. Sedan behövdes lite bearbetning (knådning) och den stod framme i rumstemperatur för att bli varmare. Resultatet blev bra. Lite luftigare (ifall jag kommer ihåg rätt). Jag har ju provat metoderna också. Båda sätten att baka smakar bra 👍
Maria
2025-02-14Någon som provat att låta degen "vila" över natten?
Ulrika
2025-01-11