Stekpannebröd
Enklast möjliga bröd gör du i en stekpanna. Här har du ett grundrecept för stekpannebröd, men våga gärna prova någon av föreslagna smaksättningar för extra god smak på brödet i stekpannan.
Ingredienser
6 bröd
50 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna degen med lite brödkrydda, fänkål eller chiliflakes.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentarer
Tycker att de blir super goda! Man får ha på rikligt med smör, det blir lite torrt annars, men ingen har väl någonsin klagat på för mycket smör ;) Jag hade också i drygt 1dl extra mjöl men hoppade över bakpulvret.
Natasia
2023-09-08Svingoda! Men jag använder matberedare och slår degen rejält för att få ut gluten. Degen blir fin och elastisk. Gör 8 supertunna tunnbröd. Gudomligt goda. 5 av 5.
Katarina
2023-07-16Snabbt gick det, men receptet har så mycket mjölk att det blir mer som tjocka pannkakor. Håller fan med Per och Mattias
Sara
2023-05-28