Hoppa till sidans innehåll

Våra stenfrukter är noga utvalda med omsorg och alltid plockade vid Medelhavet. Det känner du om inte annat på smaken när du väljer våra egna favoriter. Och vem vet, kanske känns det även som att värmen dröjer sig kvar lite längre på kvällen med en stenfrukt som sällskap.

ICAs egna favoriter från stenfruktsfamiljen

  • Paraguayos

    Paraguayos

    Förutom sin platta form utmärker sig vår paraguayos med sitt fruktkött som verkligen smälter i munnen. För att inte tala om den godisliknande sötman. Njut av den på samma vis som persika, men när du vill ha det där lilla extra!

  • Platternias

    Platternias

    Vår platternias vitköttiga inre har en låg syra, sirapsliknande sötma och blommiga smaktoner som gör den unik i sitt slag. Lite känslig och bör därför avnjutas så snart som möjligt, något som sällan brukar vara ett problem för denna härliga stenfrukt.

  • Nektarin med gult fruktkött

    Nektarin med gult fruktkött

    Slät, men allt annat är slätstruken är vår aromatiska gulköttiga nektarin med hög sötma och syrlighet. Utmärkt till ostar som chèvre, ricotta och feta. Passar även bra till örter som mynta och rosmarin. Läge för en ny somrig potatissallad?

  • Nektarin med vitt fruktkött

    Nektarin med vitt fruktkött

    Lika saftig och söt som den gulköttiga nektarinen är denna goding med läckert vitt fruktkött. Det som skiljer den från sin släkting är att den inte är lika syrlig. Underbar att äta som den är eller att låta den möta limen eller citronens syrlighet i en sommarsallad, toppad med färsk koriander.

  • Plommon

    Plommon

    Varierar lite i utseende över säsongen. Men gemensamt för våra plommon är att de har ett sött fruktkött och den mesta av syrligheten i skalet. Det gör att du själv kan bestämma karaktären genom att avlägsna eller behålla det när du tillagar dem – varför inte med anis, chili eller kanel?

  • Aprikos

    Aprikos

    Soligt söta och härligt möra. Dessutom har aprikosen en kärna som är enkel att pilla bort. Extra barnvänlig med andra ord. Och extra bra om du snabbt vill använda flera i matlagningen eller baket. Beroende på tid i säsongen, kan utseendet variera lite. Håll även utkik efter vår sötaprikos Sekepare – lite mindre men med en godisliknande sötma. Och sist men inte minst: vår lite större, ovala aprikos Ladycot är en upplevelse på alla sätt.

  • Persika

    Persika

    Bakom sin ridå av sammet väntar en aromatisk föreställning med en utsökt balans av socker och syra. Vår persika är också saftig från början till slut och lika god i huvudrätter som efterrätter. Bland smakkompisarna som passar bra till denna stenfrukt hittar vi basilika, lavendel och vanilj.

Härliga recept med stenfrukter

  • Sallad med nektariner, pak choi, avokado och limedressing

    Sallad med nektariner, pak choi, avokado och limedressing

    Låt nektarinernas sötma möta limens syra i denna superfräscha sommarsallad, där avokado och pak choi också har en given plats. Toppa med nötter, sesamfrön och koriander för en komplett smakupplevelse.

    - Sallad med nektariner, pak choi, avokado och limedressing

    Spara

  • Ugnsbakade persikor med hallon, vit choklad och limesmetana

    Ugnsbakade persikor med hallon, vit choklad och limesmetana

    Persika och hallon – en favoritkombination för många när det kommer till efterrätter. Ugnsbakade persikor innebär ännu rikare smak. Och med krispig vit choklad på, tillsammans med en klick limesmetana, är frågan om det blir godare än såhär.

    - Ugnsbakade persikor med hallon, vit choklad och limesmetana

    Spara

  • Sallad med chèvregratinerad paraguyos med chilihonung och hasselnötter

    Sallad med chèvregratinerad paraguyos med chilihonung och hasselnötter

    Paraguayos må vara platta i sin form, men de är allt annat än platta när det kommer till smaken som är godisliknande. Dessutom smälter den i munnen. Så varför inte fortsätta med att smälta chèvreost på och gå till bords med smakkompisarna honung, chili och hasselnötter.

    - Sallad med chèvregratinerad paraguyos med chilihonung och hasselnötter

    Spara

  • Plommonchutney med anis och mörk choklad

    Plommonchutney med anis och mörk choklad

    Med en plommonchutney i kylen är du alltid redo för en bit grillat. Om du nu inte råkar äta upp allt på en gång. Den här varianten är smaksatt med bland annat anis, chili och mörk choklad som smälts ner på slutet.

    - Plommonchutney med anis och mörk choklad

    Spara

  • Plommon- och mandelgalette

    Plommon- och mandelgalette

    Säsongens färska plommon lär inte bli ledsna om du använder dem i en galette med franska förtecken. Skär plommonen i skivor och lägg i ett snyggt mönster över själva degen, ovanpå ett lager riven mandelmassa. Grädda gyllene och bjud med vaniljglass!

    - Plommon- och mandelgalette

    Spara

  • Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

    Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

    En fräsch fruktsallad på blåbär och persika smaksatt med mynta. Servera med en sötsyrlig kräm på gräddfil, grädde, florsocker och lime. Toppa med krossade mandelskorpor för härligt krisp!

    - Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

    Spara

  • Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

    Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

    Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.

    - Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

    Spara

  • Spenatsallad med ädelost och aprikoser

    Spenatsallad med ädelost och aprikoser

    En symfoni av färger ger denna spenatsallad med ädelost och aprikoser. Babyspenat, rödlök, aprikoser, ädelost och valnötter i en utsökt blandning. Passar utmärkt till grillade marinerade kycklingfiléer.

    - Spenatsallad med ädelost och aprikoser

    Spara

  • Grillad persika med brynt smör och pistagenötter

    Grillad persika med brynt smör och pistagenötter

    Persika på grillen? Absolut! Det är en fantastiskt god och somrig dessert som passar alla. Med mumsiga tillbehör som honung, lime och pistagenötter blir det en riktigt läcker smakfest. Servera gärna med fluffig vispgrädde. Några blad från citronmeliss på är både vackert och gott.

    - Grillad persika med brynt smör och pistagenötter

    Spara

  • Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

    Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

    Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.

    - Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer