Sommarens smaker smalade i en burk! Vi visar steg för steg hur du förvandlar säsongens bär till ljuvlig sylt. Du kan då lätt smaka på sommaren året runt.
Tips: alla våra recept på sylt.
Vi gör egen hallonsylt och visar er hur ni enkelt kan göra detsamma. Om ni utgår från receptet ger det er ca 1,2 liter sylt. Det går utmärkt att byta ut mot andra sommarbär!
1 kg rensade sköljda bär, 900 g syltsocker.
Blanda ihop bär och socker i en kastrull.
Låt sakta koka upp under omrörning så bären släpper sin vätska. Koka sedan ytterligare 5 minuter, rör då och då. Skumma av under tiden.
Häll upp sylten i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut dem direkt. Låt svalna. Förvara svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.
Servera gärna sylten med toast eller rostad brioche med ricotta. Mums!
Blanda 1 tsk natriumbensoat per 1 dl varmt vatten och rengör burkarna med. Ta bort gummipackningarna och ställ in glasburkarna på ett galler i en kall ugn och värm till 100° C. Låt stå ca 15 minuter tills de är helt torra. Ta försiktigt ut burkarna, viktigt att du inte tar inuti burken. Sätt på gummipackningarna, fyll direkt med sylten och förslut.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång blir det bland annat paj med lax och rödbetor, rostad potatissallad, och lax carbonara.
Vi visar hur du lägger in sill där rödlök, kryddpeppar och lagerblad sätter smak.
Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.
Funderar du på vad du ska laga till midsommar? Här tipsar vi om goda midsommarrecept!
Rabarber spritz, gravad lax med löjromskräm, grillad flankstek och jordgubbstårta.
Vi bjuder på 8 smakrika grillrecept, det blir både kött, fågel, fisk och vego.