Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Grillat surdegsbröd med ricotta, aprikoser och rosmarin

Att en rostad smörgås kan smaka så gott! Servera surdegsbröd med krämig ricotta, grillade aprikoser, honung och dina favoritnötter och vips har du den bästa sommarmackan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera och kärna ur aprikoserna. Grilla eller stek dem tills de får lite färg och mjuknar. Ringla över honungen.
  2. Grilla eller rosta bröden och bred på ricottan. Toppa med aprikoserna, rosmarin och valnötter. Ringla gärna över lite extra honung.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 aprikoser
  • 2 msk honung
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 dl ricottaost
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackade valnötter
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1062 kJ / 254 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer