Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Körsbärssallad med getost och dragon

Sötsyrliga körsbär passar perfekt i en sallad tillsammans med getost, dragon, rostade hasselnötter, fänkål och ruccola. Ringla över en ljuvlig dressing med olivolja, färskpressad citronjuice, hackad dragon och honung och ät salladen som den är eller som gott tillbehör till middagen!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Sallad: Dela och kärna ur körsbären. Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin.
  3. Blanda körsbär, fänkål och ruccola i en skål. Toppa med smulad getost och hasselnötter. Ringla över dressingen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Sallad
  • 1 ask färska körsbär (à 500 g)
  • 1 fänkål
  • 65 g ruccola
  • 200 g getost
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1875 kJ / 448 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer