Körsbärssallad med getost och dragon

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Körsbärssallad med getost och dragon

Sötsyrliga körsbär passar perfekt i en sallad tillsammans med getost, dragon, rostade hasselnötter, fänkål och ruccola. Ringla över en ljuvlig dressing med olivolja, färskpressad citronjuice, hackad dragon och honung och ät salladen som den är eller som gott tillbehör till middagen!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Körsbärssallad med getost och dragon

Ingredienser

4 portioner

Dressing

2 msk  olivolja
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  hackad dragon
1 tsk  honung
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Sallad

1   ask färska körsbär (à 500 g)
1   fänkål
65 g  rucola
200 g  getost
1 dl  hackade rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1875 KJ / 448 kCal
Fett32 g
Salt1.87 g
Kolhydrater23 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.3 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaserade körsbär
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga