Bild laddas
Naturens godis

Söta och syrliga recept med sommarens bär

Det finns bär för alla smaker, och oändligt med sätt att omvandla dem till godsaker! Vi bjuder på våra bästa recept med svenska bär, det blir bland annat oemotståndliga blondies med hallon, läskande rödvinbärssaft och sommarens godaste krusbärspaj.
Tips: fler recept med svenska bär!

Recept med smak av sommar

Här har ni våra härliga recept med sommarbär! 

 • Björnbärskompott med svarta vinbär

  11
  0
  Söta och saftiga björnbär gör sig fint i en kompott tillsammans med svarta vinbär! Smaken av vanilj, socker och citron gör kompotten komplett. Servera gärna björnbärskompotten i frukostyoghurten eller till gröten.
  Björnbärskompott med svarta vinbär
 • Blondies med hallon

  10
  1
  Baka en ljuvligt kladdig vit brownie med hallon. Visste du att brownie med vit choklad kallas blondies? Blondien ska vara lite rinnig i mitten när den kommer ut från ugnen och får sedan stelna till sig i kylen. Med både hallon, choklad och citron i smeten blir blondien både söt och syrlig.
  Blondies med hallon
 • Rödvinbärssaft

  90
  10
  Har du röda vinbär i trädgården? Safta de syrliga vinbären. Den läskande saften är barnsligt god och svalkar härligt i sommarvärmen. Servera gärna i ett stort glas med rikligt med is.
  Rödvinbärssaft
 • Krusbärspaj

  76
  1
  Gör en smulpaj med krusbär till fikat. Syrliga krusbär gräddas i ugnen under ett frasigt smultäcke av smör, mjöl och havregryn. Servera med vaniljglass eller vaniljsås och fikastunden är räddad!
  Krusbärspaj
 • Snabba vanilj- och bärbullar

  15
  5
  Baka härliga sommarbullar! Dessa snabba bullar med smak av vanilj och bär görs i en långpanna, då blir de extra saftiga. Välj dina favoritbär, som till exempel blåbär och hallon, som blir till en fyllning tillsammans med smör och socker.
  Snabba vanilj- och bärbullar