Clafoutis är en härlig fransk efterrätt som liknar en lyxigare ugnspannkaka fylld med färska bär. Vi har valt att baka vår clafoutis med söta körsbär och serverar den gärna tillsammans med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir en god sockerkaka med mandelsmak och frukt, men har ganska litet med clafoutis att göra. Inte alls den lena, pannkaksliknande konsistensen som det ska vara. För litet mjölk tror jag, öka med 1-2 dl så att smeten får samma konsistens som pannkakssmet.
Martin
2023-02-26Kan man göra denna i en pajform eller behöver det vara en form med högre kanter?
Rebecca
2022-10-12Jag ville ha den glutenfri så jag tog en dl havremjöl och en halv extra dl mandelmjöl. Blev supergott.
Maria
2022-08-14