Clafoutis med körsbär

8
3
Clafoutis med körsbär

Clafoutis är en härlig fransk efterrätt som liknar en lyxigare ugnspannkaka fylld med färska bär. Vi har valt att baka vår clafoutis med söta körsbär och serverar den gärna tillsammans med lättvispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Clafoutis med körsbär

Ingredienser

8 portioner
50 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1/2 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
250 g urkärnade körsbär

Till servering

lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Marie

2021-09-02

Gjorde den första med färska körsbär och den fick strykande åtgång, då hade jag också bytt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Det var inget som märktes enligt familj och vänner. Gjorde den ännu en gång på samma sätt-samma resultat i åtgång och popularitet. Nu gjorde jag den med plommon. Fin och god även efter att ha varit frusen. Jo det kan bara konstateras, den har blivit en favorit när det är bär och fruktsäsong.

Harriet

2021-06-26

Mina körsbär fick dra några timmar i sött efterrättsvinet. Jag bytte mjölk mot grädde. Kakan blev jättegod och fick strykande åtgång. Harriet

Therése

2021-05-29

Hittade inte körsbär i affären, så använde färska hallon och blåbär istället. Blev toppengott!

Testa liknande recept

Citronmuffins
Citronpaj
Madeleinekaka
Banankaka
Chocolate chip cookies