Clafoutis är en härlig fransk efterrätt som liknar en lyxigare ugnspannkaka fylld med färska bär. Vi har valt att baka vår clafoutis med söta körsbär och serverar den gärna tillsammans med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2021
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer
Marie
2021-09-02Gjorde den första med färska körsbär och den fick strykande åtgång, då hade jag också bytt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Det var inget som märktes enligt familj och vänner. Gjorde den ännu en gång på samma sätt-samma resultat i åtgång och popularitet. Nu gjorde jag den med plommon. Fin och god även efter att ha varit frusen. Jo det kan bara konstateras, den har blivit en favorit när det är bär och fruktsäsong.
Harriet
2021-06-26Mina körsbär fick dra några timmar i sött efterrättsvinet. Jag bytte mjölk mot grädde. Kakan blev jättegod och fick strykande åtgång. Harriet
Therése
2021-05-29Hittade inte körsbär i affären, så använde färska hallon och blåbär istället. Blev toppengott!