Persikosallad med grillost och avokado
Fräsch och lättlagad persikosallad som också rymmer grillad hjärtsallad, avokado och grillost. Jalapeñodressingen ger det rätta stinget och för extra crunch toppas salladen med rostade pecannötter.
Ingredienser
4 portioner
1 - 2 färska jalapeños
1 vitlöksklyfta
1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 kruka persilja
1 dl olivolja
salt
svartpeppar
1 silverlök
2 hjärtsallad eller crunchitasalladshuvuden
1 dl pecannötter
2 persikor
2 avokador
1 förp grillost (à 200 g)
2 msk matolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2808 KJ / 671 kCal
Fett62 g
Salt2.6 g
Kolhydrater12 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, enkelt och festligt!
Gunilla
2022-08-17Ska hjärtsalladen grillas?
Tove sophie
2022-07-11Hej Tove Sophie! Nej, hjärtsalladen ska inte grillas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-12Svajngött
Carl johan
2021-08-04