Minipizzor med plommon, taleggio och pistagenötter

4
2
Minipizzor med plommon, taleggio och pistagenötter

Är de små får man ta två, eller flera! Minipizzor är det perfekta snackset till fördrinken eller på buffébordet. I det här receptet toppas de små pizzorna med söta plommon och taleggio. Strö över pistagenötter och ringla honung på pizzorna innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Minipizzor med plommon, taleggio och pistagenötter

Ingredienser

8 portioner
1 förp färsk surdegspizzadeg (à 400 g)
3/4 dl crème fraiche
250 g taleggio-ost
2 stora plommon
1 msk hackad färsk timjan
1/2 dl hackade pistagenötter
flingsalt
flytande honung

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.


Gör så här

Tips

Har du fast honung hemma? Värm den kort tills den blir flytande.
Istället för taleggio kan du välja någon annan krämig, smakrik ost, exempelvis chèvre.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Jessica

2021-08-20

Både vi och gästerna gillade dessa!

Christina

2021-07-20

Jättegoda pizzor, men hur stora är de tänkta att vara? Jag gjorde dem i vad jag tyckte var lagom storlek för minipizzor men bottnarna blev tydligen alldeles för tjocka - de var inte i närheten av att vara genomgräddade efter 10 min i ugnen.

Redaktionen ICAse

2021-07-22

Hej Christina! Vad kul att du tyckte om pizzorna! De är tänkta att bli ca 10-15 cm i diameter. Det är ju också så att alla ugnar är olika, så det är bra att hålla lite koll under gräddningstiden. Hälsningar Elina