Minipizzor med plommon, taleggio och pistagenötter
Är de små får man ta två, eller flera! Minipizzor är det perfekta snackset till fördrinken eller på buffébordet. I det här receptet toppas de små pizzorna med söta plommon och taleggio. Strö över pistagenötter och ringla honung på pizzorna innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
8 portioner
1 förp färsk surdegspizzadeg (à 400 g)
3/4 dl crème fraiche
250 g taleggio-ost
2 stora plommon
1 msk hackad färsk timjan
1/2 dl hackade pistagenötter
flingsalt
flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Både vi och gästerna gillade dessa!
Jessica
2021-08-20Jättegoda pizzor, men hur stora är de tänkta att vara? Jag gjorde dem i vad jag tyckte var lagom storlek för minipizzor men bottnarna blev tydligen alldeles för tjocka - de var inte i närheten av att vara genomgräddade efter 10 min i ugnen.
Christina
2021-07-20Hej Christina! Vad kul att du tyckte om pizzorna! De är tänkta att bli ca 10-15 cm i diameter. Det är ju också så att alla ugnar är olika, så det är bra att hålla lite koll under gräddningstiden. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-22