Hoppa till sidans innehåll

Smaken av sommar – i en burk! Vi visar steg för steg hur du förvandlar säsongens bär till ljuvlig sylt.

Styling Elisabeth Johansson Foto Mathias Nordgren
Tips: Här hittar du alla våra recept på sylt!

Ca 1,2 liter sylt

  • Du behöver: 1 kg rensade sköljda bär, 900 g syltsocker.

  • Blanda bär och socker i en kastrull.

  • Låt sakta koka upp under omrörning så bären släpper sin vätska. Koka sedan ytterligare 5 minuter, rör då och då. Skumma av under tiden.

  • Häll upp sylten i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut dem direkt. Låt svalna. Förvara svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

  • Servera gärna sylten med toast eller rostad brioche med ricotta.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer